«Έφοδο» στο καφενείο της Βουλής έκανε νωρίς το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκείμενου να διαπιστώσει δια ζώσης αν εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός μετά το τέλος της ομιλίας του μετέβη στον χώρο του καφενείου, όπου συνάντησε περίπου 30 βουλευτές της ΝΔ, με τους οποίους ήπιε έναν σύντομο καφέ.
Η συζήτηση σύμφωνα με τους παριστάμενους κινήθηκε σε χαλαρή διάθεση γύρω από τον τόπο διακοπών του καθενός μετά το κλείσιμο της Βουλής για τον Δεκαπενταύγουστο, αλλά και για τον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου το επόμενο διάστημα.

Το δε κέρασμα του τραπεζιού ανέλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, καθώς όπως είπε στα στελέχη του η πρωτοβουλία ήταν δική του.

Η Βουλή πρέπει να δώσει το απολύτως καλό παράδειγμα και να καταργηθεί το κάπνισμα μέσα στο κτίριο, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στους βουλευτές της ΝΔ. Μάλιστα, τους ενημέρωσε ότι το ειδικό καπνιστήριο που υπάρχει σε χώρο του εντευκτηρίου θα διατηρηθεί, αλλά για λίγο και έπειτα από μία μεταβατική περίοδο θα καταργηθεί και αυτό. Μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα ανακοινωθούν και μέτρα για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου στη Βουλή.

Ως προς τον αντικαπνιστικό νόμο πάντως, σύμφωνα με όσα είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, στη Βουλή η εφαρμογή του θα είναι σε πλήρη εφαρμογή έως το τέλος του καλοκαιριού, καθώς όπως επισήμανε το Κοινοβούλιο οφείλει να λειτουργήσει ως παράδειγμα.