Μια ιστορία που συνέβη τον Ιανουάριο του 2019, αλλά με «ουρά» που φτάνει στο σήμερα διηγείται ο Βηματοδότης. Συνέβη στις 10 Ιανουαρίου 2019 στο εστιατόριο «Πανόραμα» στην Καστέλλα, με θέα στον φαληρικό όρμο.

«Ηταν τότε που ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός παρέθεσε δείπνο στην Ανγκελα Μέρκελ. Το συγκεκριμένο εστιατόριο έκλεισε η γερμανική πρεσβεία και τον λογαριασμό πλήρωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Εως εδώ καλά, θα πείτε. Αλλά τα παράξενα αρχίζουν αμέσως μετά…

Ο εστιάτορας ετοίμασε μια δεκάκιλη σφυρίδα και μια εξάκιλη συναγρίδα, συν καραβίδες, καλαμαράκια και άλλους ψαρομεζέδες για περίπου 30 άτομα, τόσα παρακάθισαν εκείνο τα βράδυ στο 'Πανόραμα', θαυμάζοντας περισσότερο τη θέα παρά τα εδέσματα. Το δείπνο στοίχισε 1.500 ευρώ και ο εστιάτορας έλεγε με καμάρι ότι έκανε οικονομία στο ελληνικό κράτος περίπου 3.000 ευρώ γιατί κανονικά τόσο έπρεπε να χρεώσει για 30 άτομα. Βεβαίως δεν εισέπραξε αμέσως τα χρήματα αλλά μετά από μήνες και όταν του ήρθε ο λογαριασμός δεν το πίστευε. Αφού το υπουργείο Οικονομικών τον ανακάλυψε και του έκανε… συμψηφισμό με κάτι χρήματα που χρωστούσε στην Εφορία. Πάλι καλά που δεν πλήρωσε η Μέρκελ. Μικρό ίσως δείγμα ότι οι προηγούμενοι κυβερνήτες τιμούσαν το δημόσιο χρήμα. Να τα λέμε και αυτά.»