Στο ακροατήριο της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ βρέθηκαν οι Πατρινοί φίλοι του νέου γραμματέα της ΝΔ Γιώργου Στεργίου, για να χειροκροτήσουν και να συγχαρούν τον παλαιό ΔΑΠίτη για την εκλογή του στην κορυφαία θέση του παραταξιακού μηχανισμού.

Ο Μητσοτάκης εξήρε δημοσίως την πορεία του Γιώργου ως επιστημονικού στελέχους σε κορυφαιες πολυεθνικούς όσο και τη μεγάλη συμβολή του στη ΝΔ , στα ζόρικα χρόνια των αρχών της δεκαετίας του '90 .

Τότε λοιπόν, μετά τη δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, τη σύλληψη του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Αχαϊας Γιάννη Καλαμπόκα, και τις τεράστιες διαστάσεις που έλαβε η πολύκροτη αυτή υπόθεση, οι γαλάζιοι νεολαίοι όρισαν επικεφαλής τον Γιώργο Στεργίου από τη ΔΑΠ. Παρά το νεαρο της ηλικίας του, ήταν μόλις 23 ετών, ο Στεργίου έπεσε στο ...λάκκο των λεόντων, εκεί που χτυπούσε η καρδιά του Παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ, και κατάφερε να κρατήσει όρθια τη νεολαία.

Συνεννοήθηκε με τους παλαιούς κομματικούς και την κεντρική διοίκηση της Ρηγίλλης, συγκράτησε τις άγριες διαθέσεις των γαλάζιων φοιτητών και σπουδαστών και τουλάχιστον έβγαλε από τις σκληρές οδομαχίες εκείνης της εποχής, τους νέους ανθρώπους, τους 20άρηδες. Μετά το '94 ολοκληρωσε τις σπουδες του στο Πολυτεχνείο και επέστρεψε στην Αθήνα. Οι σχέσεις όμως παρέμειναν ισχυρές και ανεξίτηλες στον χρόνο.