Να «στριμώξει» την κυβέρνηση είχε σκοπό ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο… καιρός τους άλλαξε τα σχέδια.

Ειδικότερα, τις τελευταίες μέρες υπήρχαν διαρροές, από φίλια προς τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα, ότι αναμένεται να ζητήσει τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση σχετικά με την επιλογή της διοίκησης της ΕΥΠ.

Όμως η κεντρική διοίκηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο, καθώς για την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας απαιτείται το αυτονόητο… η παρουσία των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο.

Ωστόσο, τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε περίοδο... αναδιοργάνωσης μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, ενώ για πολλούς οι διακοπές δεν έχουν τελειώσει ακόμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διεύθυνση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έσπασε τα τηλέφωνα στους βουλευτές της τις τελευταίες μέρες, προκειμένου να «μαζευτούν» μέχρι το τέλος της εβδομάδας και να αιτηθούν ονομαστικής ψηφοφορίας, για το θέμα της διοίκησης της ΕΥΠ, ωστόσο η σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή έμεινε στα σκαριά και αναμένεται η έναρξή της με τις πρώτες βροχές, που θα σημάνουν τη λήξη του θέρους για τους ΣΥΡΙΖαίους.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι, σε σύνολο 86 βουλευτών, έλειπαν από τη διαδικασία οι 25. Η κατάσταση στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μυρίζει... μπαρούτι καθώς, όπως φαίνεται, ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί πλέον να μαζέψει ούτε τους βουλευτές του για μία ψηφοφορία.

Οι βουλευτές που δεν ψήφισαν:

Χαρίτου Δημήτριος
Φίλης Νίκος
Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος
Τσακαλώτος Ευκλείδης
Τζάκρη Θεοδώρα
Τελιγιορίδου Ολυμπία
Συρμαλένιος Νίκος
Καρασαρλίδου Ευφροσύνη
Λάππας Σπυρίδων
Μάλαμα Κυριακή
Μιχαηλίδης Ανδρέας
Γιάννης Μπουρνούς
Πολάκης Παύλος
Σκουφά Ελισάβετ
Αβραμάκης Ελευθέριος
Αραχωβίτης Σταύρος
Αυλωνίτης Αλέξανδρος
Βαγενά Άννα
Βαρδάκης Σωκράτης
Βερναρδάκης Χριστόφορος
Βέττα Καλλιόπη
Βούτσης Νίκος
Ελευθεριάδου Σουλτάνα 
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
Ηγουμενίδης Νίκος