Στις 9 Σεπτεμβρίου αναδημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα «parapolitika.gr» σχόλιο, που δημοσιεύθηκε την 8-9-2019 στο «Βηματοδότη» στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».

Μετά την εν λόγω αναδημοσίευση, ο δικηγόρος Ιωάννης Μαντζουράνης έστειλε την εξής απάντηση στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής»:

« Κύριε Διευθυντά, την 9-9-2019 αναδημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα «parapolitika.gr» σχόλιο, που δημοσιεύθηκε την 8-9-2019 στο «Βηματοδότη» στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».

Μετά την εν λόγω αναδημοσίευση ζητώ να δημοσιευθεί και η από 9-9-2019 απάντησή μου στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», η οποία έχει επί λέξει ως εξής:

«Κύριε Διευθυντά,

1. Την 8-9-2019 στην Εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» στο «Βηματοδότη» (σελ. Α38) και υπό τον διόλου κολακευτικό τίτλο «Οι Χρυσοκάνθαροι της Τράπεζας Αττικής» δημοσιεύεται κείμενο για το Νομικό Συμβούλιο της ενλόγω Τράπεζας και τα 4 μέλη εκ των οποίων όλως «τυχαίως» αναφέρεται μόνον το ονοματεπώνυμό μου, όπου περιέχονται ανακρίβειες και καταφρονητικές αιχμές πολλαπλών αναγνώσεων.
2. Επειδή το επίμαχο δημοσίευμα θα μπορούσε να θεωρηθεί προϊόν παραπληροφόρησης του συντάκτη, προς αποκατάσταση της αλήθειας υπογραμμίζονται τα εξής:

α) Η μηνιαία αμοιβή εμού και των άλλων δύο μελών, Δημήτρη Πασσά και Αλέξη Πελέκη, για τη συμμετοχή στο Νομικό Συμβούλιο είναι 2.500€ μεικτά, ήτοι 30.000€ μεικτά ετησίως, χωρίς λήψη δώρων και επιδόματος αδείας καθώς και χωρίς οποιαδήποτε άλλη παροχή σε είδος, όπως χρήση κάρτας, αυτοκινήτου, κλπ., ενώ ο Πρόεδρος και Νομικός Σύμβουλος της Διοίκησης, Μ. Μπαχάς, ουδεμία αμοιβή λαμβάνει για τη συμμετοχή του στο Νομικό Συμβούλιο. Άρα το αναγραφόμενο για συνολικό ετήσιο κόστος του Νομικού Συμβουλίου «πάνω από 500.000 ευρώ» είναι απολύτως αναληθές.

Προς επιβεβαίωση της αλήθειας των ανωτέρω αρκεί ένα απλό ερώτημα στην παρούσα Διοίκηση ή ένα κανονικό ρεπορτάζ.

β) Το Νομικό Συμβούλιο συνεστήθη από την Διοίκηση Ι. Γαμβρίλη και Α. Αντωνόπουλου και όχι από τη Διοίκηση Π. Ρουμελιώτη και Θ. Πανταλάκη και συνέχισε τη λειτουργία του με όλες τις επόμενες Διοικήσεις.

Συνεπώς η προφανής επιδίωξη της σύνδεσης της συμμετοχής μου στο Νομικό Συμβούλιο με τον χαρακτηρισμό μου ως «θαυμαστή του Αλ. Τσίπρα» ακυρώνεται εκ των πραγμάτων, αφού παρείχα δικηγορικές υπηρεσίες στην Τράπεζα Αττικής από τον Ιανουάριο του 2011 επί Διοίκησης Τρύφωνα Κολλίντζα και συνέχισα με όλες τις μέχρι τώρα Διοικήσεις, ενώ ορίσθηκα μέλος του Νομικού Συμβουλίου πάρα πολλούς μήνες πριν γνωρίσω τον τέως Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.

γ) Σε όλες τις Τράπεζες λειτουργεί Νομικό Συμβούλιο με πολύ περισσότερα μέλη και πολύ μεγαλύτερες αμοιβές παράλληλα με τις Δ/νσεις Νομικών Υπηρεσιών, μηδέ της Τράπεζας της Ελλάδας εξαιρουμένης.

δ) Όσον αφορά την απορία του σχολιογράφου για το τι θα πράξει η νέα Διοίκηση με το Νομικό Συμβούλιο, δεν χρειάζεται και πολλή σκέψη, αφού μάλλον διαθέτει προφητικές ικανότητες, δεδομένου ότι σήμερα 9-9-2019 ανακοινώθηκε η κατάργηση του Νομικού Συμβουλίου.

3. Επειδή η δημοσιογραφική δεοντολογία και η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπουν τη διαδικασία αποκατάστασης της αλήθειας και της προσβολής της τιμής των πολιτών, ζητώ να δημοσιευθεί αυτή η επιστολή μου στον ίδιο χώρο, στην ίδια στήλη και με τον ίδιο εμφανή τρόπο, που δημοσιεύθηκε το αναληθές και προσβλητικό δημοσίευμα.

Γιάννης Κ. Μαντζουράνης.»