Στο παρελθόν είχε καταγγείλλει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι τον ανάγκασε να φύγει από την Ελλάδα, με την στάση της απέναντι στην Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, στην οποία ήταν άμισθος σύμβουλος.

Ο λόγος για τον Πύρρο Δήμα, τον αθλητή που έκανε όλους τους Έλληνες να αγωνιούν με την φράση του προπονητή του «κάτσε κάτω από την μπάρα» και χάρισε μετάλλια στην χώρα μας σε 4 συνεχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, από το 1992 μέχρι το 2004.

Οι λόγοι της στοχοποίησης του από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οι θέσεις σε μια σειρά από ζητήματα, όπως όταν το καλοκαίρι του 2015 εξέφρασε τους φόβους του για το μέλλον αν υπερισχύσει το «όχι» στο δημοψήφισμα.

Μετά από τέσσερα χρόνια, ο πρόεδρος της ελληνικής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών βρέθηκε στο υπουργείο Αθλητισμού, όπου συναντήθηκε με τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο υπουργός Αθλητισμού που τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση στο πρόσωπό του Πύρρου Δήμα, του εγγυήθηκε την ενδυνάμωση της Ομοσπονδίας και μια δυναμική επανεκκίνησή της, προκειμένου να καταγράψει στο ενεργητικό της νέες επιτυχίες, όπως στο παρελθόν.

Άλλωστε, ενδεικτικό είναι το tweet του Λευτέρη Αυγενάκη