Να διαβάσει και να… καταλάβει το Σύνταγμα σύστησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπυρίδων Λιβανός στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ο οποίος εμφανίστηκε φουριόζος στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγελόπουλο, καταγγέλλοντας τόσο την απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και τα «άδεια» υπουργικά έδρανα.

Η βιασύνη του, το άγχος του και η αγωνία του Αλέξη Τσίπρα   να υπερασπιστεί τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ανέδειξαν για άλλη μια φορά την επιπολαιότητα με την οποία αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Ο κ. Λιβανός θύμισε στον κ. Τσίπρα το άρθρο 86 του Συντάγματος, που προφανώς δεν το είχε υπ’ όψιν του ο κ. Τσίπρας. Το άρθρο αναφέρει ότι σε διαδικασίες σαν την σημερινή δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να παρέμβει. «Γι’ αυτό το λόγο οι υπουργοί μας ούτε βρίσκονται στα υπουργικά έδρανα, ούτε καν  υπέγραψαν αυτή την πρόταση. Γιατί επιβάλλεται να αφήσουν την διαδικασία στο Κοινοβούλιο όπως ορίζει το Σύνταγμα κι όχι να το διαχειριστεί η κυβέρνηση».

 Ο κ. Λιβανός διευκρίνισε επίσης πως η στάση αυτή της κυβέρνησης είναι μια «απόδειξη για την προσήλωσή μας στις αρχές της Δημοκρατίας και την ανεξαρτησία των εξουσιών. Για τη ΝΔ είναι ιερή η ανεξαρτησία των εξουσιών. Ιερή και για το Σύνταγμα που θα έπρεπε να το γνωρίζει ο κ. Τσίπρας».

Έκλεισε την τοποθέτησή του μιλώντας για την «χειρότερη ομιλία που έκανε ποτέ ο κ. Τσίπρας» και τόνισε: «Δεν καταλαβαίνει τις αρχές της δημοκρατίας μας».