Ασφυκτικά γεμάτη από φοιτητές ήταν η αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, κατά τη διάρκεια της πρώτης πανηγυρικής ομιλίας του Ευάγγελου Βενιζέλου, ως καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά την απόφασή του να μη συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου, έκανε σχετική αίτηση στις 26 Ιουνίου στο ΑΠΘ,  προκειμένου να επιστρέψει στα πανεπιστημιακά έδρανα.

Τη Δευτέρα ο κ.  Βενιζέλος επέστρεψε και τυπικά στα καθήκοντά του, ενώ την Τρίτη πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα «Πολιτειολογία και Ελληνική Πολιτική και Συνταγματική Ιστορία 1821-1975» στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, η οποία ήταν κατάμεστη από φοιτητές και όχι μόνο, οι οποίοι τον χειροκρότησαν κατά την είσοδό του στο χώρο.




Τον Ευάγγελο Βενιζέλο καλωσόρισε στο βήμα ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, ενώ από την πλευρά του ο πρώην υπουργός στην αρχική του ομιλία αναφέρθηκε στις εμπειρίες που απέκτησε από την πολιτική του σταδιοδρομία

.

“Εδώ είναι το σπίτι μου” είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα διδάξει Πολιτειολογία και Ελληνική Πολιτική και Συνταγματική Ιστορία 1821-1975.

Δείτε τι είπε μετά το τέλος της ομιλίας του…