Εντύπωση έχουν προκαλέσει οι συνεχείς… περίεργες αναφορές του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην κατά τεκμήριο σοβαρή περίπτωση της Novartis και την προανακριτικής που ξεκίνησε σήμερα στη Βουλή.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μιλώντας στη Βουλή στις αρχές Οκτωβρίου αναφέρθηκε στις… σεξουαλικές επιδόσεις του Ρασπούτιν.

Είχε αναφέρει με νόημα:

«Θα μπορούσα να αποκαλώ τον εαυτό μου αν είχα αυτές τις ιδιότητες Μακιαβέλι, Μέτερνιχ. Ο Ρασπούτιν έμεινε στην ιστορία όχι για μηχανορραφίες, ίντριγκες, σκευωρίες, αλλά για κάποια φυσικά του προσόντα και για την θεωρία του ότι το αχαλίνωτο σεξ οδηγεί στην απόλυτη εξάντληση και μετά στη θέωση. Είναι άλλη μια απόδειξη ότι εγώ ποτέ δεν είπα τον εαυτό μου Ρασπούτιν» (από τα πρακτικά της Βουλής)  είπε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω με τον Νίκο Χατζηνικολάου, κινήθηκε σε παρεμφερή πεδία σχολιάζοντας για την άρση τηλεφωνικού απορρήτου:

«…γιατί με άλλους φίλους τους κουτσομπολεύουμε και τους κοροιδεύουμε και λέγαμε κανένα αστείο. Άντε και να γκρινιάξει και η γυναίκα μου γιατί να έχω πει κανένα σεξιστικό με κανένα φίλο μου».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του επανήλθε σε όσα είχε επικαλεστεί στη Βουλή λέγοντας «εδώ έχουμε αποθέωση όχι της ερωτικής πράξης, έχουμε αποθέωση της μαντείας».

Μετά την προβολή βίντεο από το ντοκιμαντέρ της ιταλόφωνης ελβετικής τηλεόρασης για την υπόθεση Novartis, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, σχολίασε: «Θα πω και για τους γιατρούς μία κουβέντα, με ερεθίσατε τώρα, με την καλή έννοια».

ΥΓ: Το ερώτημα είναι ποια είναι η «κακή έννοια» κατά τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο…