Μνήμες από τα νεαρά του χρόνια ανέσυρε ο Κωστής Χατζηδάκης με αφορμή την προβολή της ταινίας για τη ζωή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, «Ορεινές Συμφωνίες».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος παρακολούθησε την πρεμιέρα της ταινίας και οι μνήμες απο τα φοιτητικά του χρόνια «ζωνάνεψαν»
Με μια ανάρτησή του Facebook ανέφερε ότι γνώριζε τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη από τότε που ήταν είκοσι ετών και από τότε «είχαμε μια πολύ συχνή επαφή. Η ταινία λοιπόν μου θύμισε σημαντικούς σταθμούς της πορείας του αλλά και της δικής μου πορείας δίπλα του», ανέφερε ο υπουργός.

Και πράγματι ο Κωστής Χατζηδάκης, είχε συχνή επαφή με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, την περίοδο που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν πρόεδρος της ΝΔ και ο νεαρός Χατζηδάκης πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Όπως αναφέρει ο Κωστής Χατζηδάκης, αυτό που τον «άγγιξε» περισσότερο ήταν «οι περιβαλλοντικές ανησυχίες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη», αναφέροντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός «και στα περιβαλλοντικά ήταν μπροστά από την εποχή του».

«Γι’ αυτό όλα όσα είδα και θυμήθηκα με οδήγησαν ακόμα περισσότερο στη σκέψη ότι ως υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχω μεγάλες προσωπικές ευθύνες για την υιοθέτηση μιας πράσινης ατζέντας», προσθέτει ο υπουργός.

Δείτε την ανάρτηση του Κωστή Χατζηδάκη: