Η πανηγυρική επανεκλογή του Ανδρέα Μανδρίνου στα ηνία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, δεν υπολείπεται … παραπολιτικών προεκτάσεων, αφού ήρθε να επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη των ξενοδόχων στις επιλογές «ρήξης» που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα η ΕΞΘ, στα τουριστικά πράγματα της πόλης.

Ο λόγος για την πρόσφατη αποχώρηση της ΕΞΘ από τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής με αιχμές για τον τρόπο αξιοποίησης των πόρων του, που έφερε την έντονη απάντηση της διοίκησης του Οργανισμού, για ούτως ή άλλως ελλιπή συμμετοχή της ΕΞΘ στη συγκέντρωση των πόρων…

Είναι καιρός να αποκαλυφθεί όμως, ότι αυτή η διάσταση απόψεων, δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία και αποτελεί «πονοκέφαλο» μηνών για τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Το χρονικό του προαναγγελθέντος «διαζυγίου» έχει την αφετηρία του αρκετό διάστημα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Μαΐου, όταν η ΕΞΘ, έστειλε «τελεσίγραφο» στον Περιφερειάρχη, ζητώντας την αλλαγή πολιτικής στον οργανισμό, συνδυάζοντας –όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε- την αλλαγή με την αποχώρηση συγκεκριμένων προσώπων.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας που δεν τα πάει καλά με τα «τελεσίγραφα» γενικώς, επιχείρησε να λειτουργήσει… πυροσβεστικά και ως έναν βαθμό τα κατάφερε, μεταφέροντας την αντιμετώπιση του προβλήματος μετά τις εκλογές, και αναλαμβάνοντας τη δέσμευση για διορθωτικές κινήσεις –σύμφωνα με πηγές της ΕΞΘ τουλάχιστον… Οι εκλογές ήλθαν και παρήλθαν και πραγματικά ο Περιφερειάρχης προχώρησε σε κάποιες διορθωτικές αλλαγές, αποφεύγοντας ωστόσο να ικανοποιήσει το σύνολο των απαιτήσεων των ξενοδόχων, που σε αντιστάθμισμα, έκαναν πράξη την απειλή αποχώρησης από τον Οργανισμό.

Έτσι ένας προεκλογικός «πονοκέφαλος» του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονία συνεχίζεται και μετεκλογικά, αν και γίνονται προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων. Πάντως, οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης επιμένουν θέτουν ως προϋπόθεση τις αλλαγές σε πτυχές της οικονομικής πολιτικής του Οργανισμού, ξεκάθαρα και… με την βούλα.