Τρεις φορές προγραμμάτιζε να πάει ο Τσίπρας στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο και τελικά πήγε την τριτη στην πορεία, όπου ανέβηκε στη Σταδίου και την έκανε με … ελαφρά από τη «Μεγάλη Βρετάνια».

Συγκεκριμένα, τον περίμεναν στο ιστορικό κτίριο της Πατησίων νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής και μάλιστα σύμφωνα με το επιτόπιο ρεπορτάζ του parapolitika.gr, η ομάδα περιφρούρησης της ΚΝΕ στο εσωτερικό του Πολυτεχνείου όπως και οι έτερες μικρότερες των αριστεριστών, αποχώρησαν έγκαιρα για να τον διευκολύνουν.

Κι ενώ είχε διαδοθεί ότι θα ερχόταν γύρω στις 5 μία ώρα αργότερα είχε νυχτώσει για τα καλά και οι άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας αποχώρησαν. Αργά το βράδυ της Παρασκευής ακούστηκε ότι θα πάει το Σάββατο πρωί - πρωί γύρω στις 8. Δημοσιογράφοι, κάμερες και φωτορεπόρτερ μαζεύτηκαν από νωρίς στο σημείο και παρότι δεν είχε ψυχή εκείνη την ώρα «κρίθηκε επισφαλής η μετάβαση του στο σημείο» ή απλά τον … πήρε ο ύπνος.

Με τα πολλά, χθες το απόγευμα ο Τσίπρας αποφάσισε να κάνει… αισθητή την παρουσία του, ως διαδηλωτής, σε απολύτως προστατευμένο περιβάλλον καθώς η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πίσω και από τα μπλοκ των αναρχικών.

Έφυγε νωρίς όμως για έναν βασικό λόγο, ότι δεν ήθελε να γίνει Γιώργος Παπανδρέου, ο «αντιεξουσιαστής της εξουσίας» που ύψωνε γροθιές κατά του συστήματος κι έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ! Δεν ήθελε να τον φωτογραφίσουν να περνά μπροστά από τη Βουλή αγκαζέ με την Δούρου και τον Σκουρλέτη, ούτε βέβαια να πάει στην Αμερικάνικη πρεσβεία, αφού ως πρωθυπουργός είχε υπογράψει απευθείας εξοπλιστικά με τον Τραμπ ενώ ας μην παρακάμπτεται ότι οι ΗΠΑ ήταν τιμώμενη χώρα επί ΣΥΡΙΖΑ το 2018 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

ΔΓΙΑΝΝ