Όλοι στη Χαριλάου Τρικούπη γνωρίζουν πως ο Δημήτρης Παπαγιάνναρος, που εκπροσωπεί το μπλοκ του Ανδρουλάκη στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης που είναι γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής και στηρίζεται από το περιβάλλον της Φώφης Γεννηματά είναι δύο «άσπονδοι σύντροφοι» με σημαντικές διαφορές, αλλά και εκλογικές κόντρες κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Λίγοι όμως ξέρουν πως η επικοινωνία τους το τελευταίο διάστημα ήταν διαρκής και ουσιαστική. Οι δύο συνομήλικοι που θα μονομαχήσουν το επόμενο διάστημα στο συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ το οποίο θα προκηρυχθεί σε λίγες ημέρες, άφησαν πίσω τις διαφορές τους και με τη στάση τους στρίμωξαν τον Μιχάλη Νικηφόρο και τους εκπροσώπους της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕ που είχε τη σημαία του Πολυτεχνείου.

Η συνεργασία των δύο οδήγησε το ΣΥΡΙΖΑίο πλέον Μιχάλη Νικηφόρο να κάνει τα «προβλεπόμενα» και η ΠΑΣΠ να διατηρήσει ξανά στα χέρια της την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου. Αυτό ήταν κάτι που σχολιάστηκε και στους διαδρόμους της Χαριλάου Τρικούπη καθώς οι μικροί ενώθηκαν και απομόνωσαν τον κοινό εχθρό, έκαναν δηλαδή ότι δεν κάνουν οι μεγάλοι του κόμματος εδώ και χρόνια