Την Πέμπτη το απόγευμα έγινε γνωστή η είδηση πως η πρώην διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου Ρεγγίνα Βάρτζελη προσχωρεί στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συμβάλει στην προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα για τη συγκρότηση μιας νέας προοδευτικής παράταξης.

Σε επικοινωνία που είχα μαζί της μου εξήγησε πως οδηγήθηκε στη σχετική απόφαση έπειτα από παρότρυνση του Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο είχε αλλεπάλληλα ραντεβού το προηγούμενο διάστημα, διαψεύδοντας, έτσι, όσους υποστήριζαν πως την «έστειλε στην αγκαλιά» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης η φίλη της, η Λούκα Κατσέλη. «Και βέβαια έχω συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, δεν θα πήγαινα από μόνη μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στόχος της, όπως μου εξήγησε, είναι να «δουλέψει για τη συγκρότηση μιας μεγάλης, πλουραλιστικής Κεντροαριστεράς», επισημαίνοντας πως η συμμετοχή της στο όλο εγχείρημα δεν γίνεται με όρους ρεβανσισμού απέναντι στη Ν.Δ. «Δεν πάμε να φτιάξουμε κάτι για να στείλουμε στο σπίτι της τη Ν.Δ», ανέφερε χαρακτηριστικά. Τόνισε, ακόμα, πως θα εργαστεί για τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝ.ΑΛ., ενώ στο ερώτημα αν υπάρχουν κοινά σημεία ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αλέξη Τσίπρα έδωσε διπλωματική απάντηση. «Εύχομαι να βρουν κοινές συνισταμένες σε επίπεδο κοινωνικής βάσης».