Σε δύο δίδυμα που δυσκολεύονται να συνεργαστούν και περιμένουν τον ανασχηματισμό, ο οποίος αναμένεται να γίνει στις αρχές του έτους, για να βρουν λύση, αναφέρεται ο δήμοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του «Στίγμα» στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Πρόκειται για τους πολιτικούς προϊσταμένους του υπουργείου Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και Νότη Μηταράκη, αλλά και το δίδυμο του υπουργείου Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπαχρήστος: «Η δύσκολη χημεία που αναπτύχθηκε μεταξύ του υπουργού Γιάννη Βρούτση και του αναπληρωτή του Νότη Μηταράκη δεν θα μακροημέρευση την παραμονή τους στο υπουργείο και απλώς είναι θέμα του ίδιου του προέδρου Κυριάκου το πότε θα πραγματοποιήσει τον πρώτο ανασχηματισμό της κυβερνήσεως του ώστε να δώσει ένα τέλος σε αυτή την μαρτυρική για πολλούς συμβίωση».

Περνώντας στο Υπουργείο Εξωτερικών γράφει: «Όταν πέσουν λίγο τα ελληνοτουρκικά ο πρόεδρος Κυριάκος ασχοληθεί λιγάκι με τις σχέσεις του υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον αναπληρωτή υπουργό του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη το αναφέρω τελείως διπλωματικά…».