Σε νέα εποχή φαίνεται πως μπαίνει η Βουλή, τουλάχιστον στο θέμα του χριστουγεννιάτικου στολισμού.

Και γιατί τα λέμε αυτά; Αφού έπειτα από την πρωτοβουλία του Κώστα Τασούλα να στολίσει δέντρα στη Βουλή μετά από 10 χρόνια και να «καταργήσει» τα παραδοσιακά καραβάκια, τώρα κάνουν την πρόσοψη του ελληνικού Κοινοβουλίου ένα τεράστιο… εορταστικό μόνιτορ.

Μάλιστα, αν τελικά προχωρήσουν σε αυτή την ιδέα το κτίριο μελετάται να μετατραπεί σε οθόνη από τη μια άκρη στην άλλη. Και τι θα προβάλλει;

Τις εορταστικές εκδηλώσεις με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη στην πλατεία Συντάγματος στις 10 Δεκεμβρίου.

Η ίδια διαφορετική «προβολή» θα περιλαμβάνει και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει μετά το άναμμα του δέντρου με παρουσιάστρια τη Ζέτα Μακρυπούλια και τη συμμετοχή των Idra Kayne, Ιαν Στρατής με τη συνοδεία της Athens Big Band και άλλοι.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος της πρωτεύουσας και η Βουλή συνεργάζονται… εορταστικά!

IMG_3269-450x281


Και μιας και η ιδέα αυτή ξεκινά από τον δήμο Αθηναίων να συμπληρώσουμε πως ήδη φορτώθηκε σε τριαξονικό φορτηγό ένα φυσικό έλατο από το Καρπενήσι ύψους 17 μέτρων για να στολιστεί η πλατεία Συντάγματος. Μάλιστα φυσικό δέντρο είχε φέρει (πάλι από το Καρπενήσι) και η Ντόρα Μπακογιάννη όταν ήταν δήμαρχος Αθηναίων.