Στον «πάγο» παραμένουν τα σχέδια αλλαγής διοικήσεων σε αρκετές περιπτώσεις φορέων και οργανισμών από τη νέα κυβέρνηση, γεγονός που προκαλεί αρκετή γκρίνια σε «κύκλους» της Ν.Δ.

Στις περιπτώσεις αυτές περιλαμβάνεται και η ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη. Ο απερχόμενος διευθυντής της ΔΕΠΘΕ (tv100-fm100) Φίλιος Στάγκος παραμένει ο επικρατέστερος… των ψιθύρων για το ποιος προορίζεται να αναλάβει τη Γενική Διεύθυνση της ΕΡΤ3, αλλά το πρόβλημα είναι πως το εν λόγω όνομα ηχεί καλά μόνο… στα αυτιά του προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα με τον οποίο έχει διαχρονική καλή σχέση.

Και βέβαια, αποτελεί κοινό μυστικό στη Θεσσαλονίκη πως οι πρώτοι που… τρίβουν τα χέρια τους με μια τέτοια προοπτική είναι όσοι ένιωθαν να «απειλείται» η επιρροή τους λόγω της ανάληψης της διακυβέρνησης από τη ΝΔ, επειδή είχαν ταυτιστεί με την απόλυτη… συριζοποίηση της ΕΡΤ τα προηγούμενα χρόνια.

Τώρα, καθώς συζητιέται ως δεδομένο και διαχρονικό το mondus vivendi μεταξύ Στάγκου (επιλογή της διοίκησης Μπουτάρη στον Δήμο) και ΣΥΡΙΖΑ, επιχαίρουν, καθώς εκτιμούν ότι με τον ορισμό του Φίλιου Στάγκου ως Γενικού Διευθυντή στην ΕΡΤ3, θα συνεχίσουν να έχουν το «κουμάντο», έστω… και στη ζούλα.