Το μεσημέρι της Δευτέρα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ορκίζεται ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα τον Απόδημο Ελληνισμό Κώστας Βλάσης, έπειτα από την υπουργοποίησή του το περασμένο Σάββατο.

Ο 44χρονος βουλευτής Αρκαδίας από το 2015 (είχε διατελέσει και γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ), χειρουργός ορθοπεδικός κι αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών,  λέγεται ότι έχει την εκτίμηση του Μητσοτάκη όχι μόνο για τη βουλευτική και την ακαδημαϊκή του πορεία, αλλά κι επειδή θεωρείται βασικός συντελεστής της επικράτησης του Παναγιώτη Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Όσο για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο φαίνεται πως ο νέος υφυπουργός έχει και επαφές με ομογενειακές οργανώσεις, στις ΗΠΑ κυρίως, τις οποίες επισκεπτόταν τακτικά - μάλιστα, μου έλεγαν ότι η κοινότητα των απόδημων Αρκάδων, με την οποία διατηρεί δεσμούς, είναι και η πολυπληθέστερη.

Πάντως, όπως διαβάζουμε στον Βηματοδότη, κάθολου τυχάιο δεν είναι το γεγονός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε για αντικαταστάτη του Διαματάρη έναν βουλευτή... Αντιθέτως μάλλον πρόκειται για στοχευμένη απόφαση.

Κι αυτό γιατί υπάρχει μια γκρίνια στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και μεταξύ στελεχών για το γεγονός ότι είναι εξωκοινοβουλευτικοί αυτοί που έχουν προκαλέσει τα όποια προβλήματα, εικόνας ή ηθικής τάξης, έχει αντιμετωπίσει η κυβέρνηση ως σήμερα.

Ένας ακόμη λόγος της επιλογήε Βλάση είναι το γεγονός πως ισορροπεί και μία ακόμη πλευρά, επίσης εσωκομματική, αφού ο νέος υφυπουργός ανήκει στο περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ορκωμοσία του νέου υφυπουργού Εξωτερικών θα παραστεί και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.