Μοναδικός προσκεκλημένος της σιδηρά κυρίας της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στη Φρανκφούρτη είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Κριστίν Λαγκάρντ θέλησε να τιμήσει τον αποχωρούντα επίτροπο Μπενουά Κερέ με ένα δείπνο 180 και πλέον ατόμων στην τραπεζαρία της ΕΚΤ, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε άριστες σχέσεις από την περίοδο που γινόταν η διάσωση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Έτσι, όπως διαβάζουμε και στον Βηματοδότη, ο πρωθυπουργός θα πάει για λίγες ώρες στη Φρανκφούρτη όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει μια κατ’ ιδίαν συνάντηση με την κυρία Λαγκάρντ όπου θα συζητήσουν μεταξύ άλλων και το θέμα της ποσοτικής χαλάρωσης.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα συνοδεύσουν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο σύμβουλός του επί ευρωπαϊκών θεμάτων Δημήτρης Μητρόπουλος, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Κερέ.

Αυτό όμως που μαθαίνουμε για το περιβόητο αυτό δείπνο στην τραπεζαρία της ΕΚΤ και έχει πραγματικά ενδιαφέρον είναι ποιοι άλλοι θα παρευρεθούν σε αυτό…Όπως μάθαμε στο δείπνο, θα παρακαθήσουν όλοι οι κεντρικοί τραπεζίτες, και βεβαίως ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΤτΕ, θα ταξιδέψει με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο.

Όμως, αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στο δείπνο της ΕΚΤ. Από την ΕΚΤ προσκάλεσαν και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο γιατί δεν ήθελαν να μην υπάρχει έστω και ένας σύντροφος από το κόμμα της Κουμουνδούρου αλλά ο πρώην υπουργός Οικονομικών τους δήλωσε ευγενέστατα ότι δεν μπορεί να παραστεί.

Έτσι ο κλήρος έπεσε στον Γιώργο Χουλιαράκη, ο οποίος και αυτός τους δήλωσε ότι δεν μπορεί να παραστεί… οπότε το δείπνο έμεινε χωρίς εκπροσώπηση από την μεριά του ΣΥΡΙΖΑ. Παρόλο που και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Χουλιαράκης είχαν συνεργαστεί στενά με την Κριστίν Λαγκαρντ όταν ήταν στο οικονομικό επιτελείο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και εκείνη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ,

Κρίμα, θα λέγαμε εμείς, γιατί θα είχαν την ευκαιρία Σταϊκούρας και Στουρνάρας να τα πουν, έστω και στη Φρανκφούρτη, με τον κ. Τσακαλώτο.