Τον καθηγητή Αντώνη Λιάκο, µέλος του Πολιτικού Συµβουλίου του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συµµαχία, «άδειασε» o Σωκράτης Φάμελλος, λίγες ώρες μετά την ανάρτηση του πρώτου, κατά την οποία τάχθηκε κατά της συμφωνίας του EastMed. 

Συγκεκριμένα ο κ. Λιάκος με ανάρτησή του στο Facebook, υποστήριξε ότι η υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό EastMed θα αποβεί μοιραία. Μάλιστα ανέφερε πως «η Τουρκία δεν μπορεί να αποκλειστεί από τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου» χαρακτηρίζοντας παράλληλα «έωλη και τυχοδιωκτική τη συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου.

Ενδεικτικά o Αντώνης Λιάκος γράφει «μπλέκουμε σε διαμάχες που η Ελλάδα δεν μπορεί να ελέγξει».

Η ανάρτησή του του κ.Λιάκου για τον EastMed 



«Δεν κάνουμε κριτική στη συμφωνία για τον EastMed. Έγινε πολλή δουλειά τα προηγούμενα χρόνια από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εκφράζει η τοποθέτηση του κ.Λιάκου τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια προσωπική άποψη».

Αυτό είπε ο κ.Σωκράτης Φάμελλος, βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ στο Radio North 98 και την εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους» για την υπογραφή του EastMed και την προσωπική άποψη βουλευτή του κόμματος που διαφοροποιήθηκε από την κομματική γραμμή, ευχόμενος να μην ολοκληρωθεί ο Αγωγός …επειδή ενοχλεί την Τουρκία.

Ο κ.Φάμελλος υπογράμμισε: «O ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κατεξοχήν κόμμα σκέψης, ανοιχτό σε διάλογο και στη δημοκρατία. Ενώ μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Η πηγή της Δημοκρατίας και η πηγή της δημιουργίας είναι η σύνθεση».