Το Μουσείο του Λούβρου στο Άμπου Ντάμπι, το οποίο λειτουργεί σε συνεργασία με το διάσημο Λούβρο του Παρισιού, ήταν το τελευταίο σημείο που επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν την αναχώρησή του χθες το βράδυ από το Άμπου Ντάμπι. Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του μουσείου από τον Γάλλο διευθυντή του, Μανουέλ Ραμπατέ. Τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγός του, έμειναν εντυπωσιασμένοι τόσο από τη δομή και την αρχιτεκτονική του νέου μουσείου, όσο και από τα εκθέματά του.



Ένα μάλιστα έκθεμα τράβηξε ιδιαίτερα την προσοχή της Μαρέβας Μητσοτάκη. Πρόκειται για μια εικόνα της Παναγίας που κρατά αγκαλιά τον μικρό Χριστό, που ανακαλύφθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη περίπου το έτος 1500. Η συνοδός ξεναγός ανέλυσε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της μοναδικής αυτής εικόνας.

To Λούβρο ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Άμπου Ντάμπι το 2017. Χτισμένο πάνω στο τεχνητό νησί Σαντιγιάτ, το μουσείο περιλαμβάνει πολλά μικρά κτίρια που συνδέονται με διαδρόμους και σοκάκια. Βρίσκεται το μισό περίπου στη γη και το άλλο μισό στο νερό, ενώ στην κορυφή του δεσπόζει ένας τεράστιος τρούλος. Στα εκθέματα περιλαμβάνονται δεκάδες έργα τέχνης που τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν δανειστεί από ξένα μουσεία και τα οποία επιβλέπουν Γάλλοι υπεύθυνοι.