Με παιδικές φωνές γέμισε σήμερα το στούντιο του ρ/σ Παραπολιτικά 90,1 και η εκπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου ‘’Mea Culpa’’, την οποία παρακολούθησαν το μεσημέρι μαθητές και μαθήτριες της 4ης Δημοτικού από το International School of Piraeus.

Τα παιδιά άκουσαν την εκπομπή και στο τέλος ρωτήθηκαν από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο για το τι θα ήθελαν να ζητήσουν από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και για το πώς φαντάζονται την Ελλάδα στα επόμενα δέκα χρόνια που θα έχουν πια ενηλικιωθεί.

Ο πρώτος μαθητής που πήρε το λόγο, είπε αρχικά ότι όταν θα μεγαλώσει θέλει να γίνει μηχανικός πλοίων και ζήτησε από τον πρωθυπουργό «να μην σταματάνε τα πλοία να εξελίσσονται μέχρι τότε».

Ο δεύτερος μαθητής που μίλησε, ζήτησε με χιουμοριστικό ύφος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να μην φοβάται τον Αλέξη Τσίπα που νεύριασε επειδή έχασε τη θέση του».

Μία μαθήτρια ζήτησε «να μην υπάρχουν άστεγοι στο δρόμο» και μία δεύτερη συνέχισε ζητώντας από τον πρωθυπουργό «να δώσει φαγητό στους άστεγους».

Ένας τρίτος μαθητής ζήτησε και αυτός με τη σειρά του «να υπάρχει μεγαλύτερη ναυπηγική εξέλιξη στην Ελλάδα».

Παράλληλα ένα ακόμα αγόρι ζήτησε από τον πρωθυπουργό «να προσέχει πιο πολύ το περιβάλλον».

Στην ερώτηση πώς φαντάζονται την Ελλάδα σε δέκα χρόνια, μία μαθήτρια απάντησε ότι θα ήθελε «η χώρα σε 10 χρόνια να είναι καθαρή και να μην υπάρχουν σκουπίδια στη θάλασσα».

Τέλος ένα ακόμα κορίτσι είπε ότι φαντάζεται την Ελλάδα, όταν πια θα έχει μεγαλώσει, «να έχει πιο πολύ πράσινο και λιγότερο καυσαέριο».