Κίνηση απελπισίας ή τακτική ήταν τελικά το παράπονο και η απορία του Αλέξη Τσίπρα για το πώς θα κυβερνήσει η αριστερά… δεύτερη φορά, αν δεν κατακτήσει τους αρμούς της εξουσίας;

Ο Τσίπρας είναι στοχευμένος τακτικιστής όπως εκτιμούν στο Μαξίμου και μαλιστα στους πολιτικούς κύκλους υπάρχει η εκτίμηση ότι δεν έγινε τυχαία η αναφορά στην κατάκτηση των αρμών της εξουσίας, και μάλιστα την στιγμή που τέσσερις εισαγγελείς προσάπτουν βαριές κατηγορίες προς το πρόσωπο του πρώην υφυπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Παράλληλα, εκτιμούν ότι μια αλληλουχία γεγονότων που την βλέπουμε μπροστά μας από την στιγμή που ξεκίνησε τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή για την σκευωρία Novartis, συνθέτουν μια εικόνα... αμηχανίας της πρωηγούμενης κυβέρνησης. 

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην Προανακροτική Επιτροπή οδηγούν πολλά κυβερνητικά στελέχη στην πεποίθηση ότι «ο Παπαγγελόπουλος, ως αναπληρωτής υπουργός που υπαγόταν απευθείας στον πρώην πρωθυπουργό, δεν μπορεί να ενεργούσε μόνος του».

Από την μία μεριά ο Τσίπρας αποδεικνύεται χαλκέντερος ως προς το πολιτικό παιχνίδι, αν και η προσωρινή νίκη του στην ΚΕ μετράει πολλές απώλειες, και από την άλλη διαρρέουν ακόμη και μέσα στη Βουλή πρωτοφανείς σενάρια για τις προθέσεις του, αλλά και το timing που αποφάσισε να μιλήσει για τους… αρμούς.

Η εξουσιολαγνεία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εξηγήσει πολλά πράγματα, ωστόσο αν νομίζει ότι  με τέτοιου είδους προεκτάσεις της τακτικής του θα χτίσει τη νέα αριστερά, θα φτάσει σίγουρα σε αδιέξοδο.