Κλίμα ικανοποίησης επικρατεί μετά τη συνάντηση γαλάζιων βουλευτών με τον Κωστή Χατζηδάκη αφού φαίνεται πως οι δύο πλευρές τα βρήκαν σε όλα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι κατηγορίες του γάλακτος που θα πωλείται θα είναι τρεις:

Α) γάλα ημέρας, το οποίο θα συλλέγεται και θα παστεριώνεται χωρίς θέρμηση μέσα σε 24 ώρες και θα διατίθεται στα ράφια για δύο ακόμα ημέρες

Β) Γάλα παστεριωμένο με χαμηλή θέρμηση, η διάρκεια του οποίου θα ξεκινάει από τις 5 ημέρες. Η διάρκεια ζωής του θα μπορεί να ξεπεράσει και τις έξι ημέρες μόνο όμως με ευθύνη του παραγωγού αλλά και πιστοποίηση κρατικών αρχών. Στο κουτί θα πρέπει να αναγράφονται εμφανώς οι ημέρες διάρκειας του προϊόντος.

Γ) Γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας το οποίο όμως θα πωλείται σε διαφορετικό ψυγείο ή διαφορετικά ράφια από τις δύο προηγούμενες κατηγορίες.

Από εκεί και πέρα επάνω στο κουτί θα πρέπει να υπάρχει το ελληνικό σήμα για το ελληνικό γάλα ενώ ο Υπουργός Ανάπτυξης δέχθηκε το αίτημα του Μάξιμου Χαρακόπουλου να υπάρξει επιστολή προς την αρμόδια επίτροπο πως η Ελληνική Προεδρία επιθυμεί και διεκδικεί για όποιο γάλα δεν είναι ελληνικό να αναγράφεται και η χώρα προέλευσης.

Ι.Δ