Μια νέα προσπάθεια σπίλωσης του Σωτήρη Τσιόδρα, που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση του ελληνικού λαού, διεξάγεται τις τελευταίες ώρες.

Συγκεκριμένα, κυκλοφορεί – ακόμα και σε “έγκριτες” ιστοσελίδες - ένα κείμενο που ξεκινάει γράφοντας τα εξής εντυπωσιοθηρικά: “Πυρ ομαδόν κατά του Σωτήρη Τσιόδρα από τον σύλλογο διδασκόντων καθηγητών του ΕΚΠΑ, οι οποίοι χαρακτηρίζουν απαράδεκτες τις τοποθετήσεις του και τάσσονται υπέρ του καθηγητή Κουρέτα, ο οποίος απέστειλε σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό.

Οι ακαδημαϊκοί του ΕΚΠΑ παίρνουν ξεκάθαρα θέση υπέρ της τοποθέτησης του καθηγητή Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, για τον εντοπισμό και την καταγραφή των κρουσμάτων του κορονοϊού μέσω της αύξησης των δειγματοληπτικών ελέγχων.”

Ο κ. Τσιόδρας τις προάλλες είχε στηλιτεύσει τη στάση του κ. Κουρέτα (που σημειωτέον δεν είναι γιατρός), λέγοντας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης: «Ακούγονται πολλά από κάποιους έγκριτους συναδέλφους οι οποίο αποστέλλουν επιστολές με δραματικές εκκλήσεις στην πολιτική ηγεσία του τόπου στις οποίες δυστυχώς μιλούν με ανακρίβειες και διαδίδουν fake news σχετικά με τη διασπορά της νόσου».

Ιδού, όμως, τι γράφει ο ίδιος ο Σύλλογος Διδασκόντων Σχολής Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ σε ανάρτησή του στο Facebook:

“Επειδή αναφέρεται ότι ως Σύλλογος "παίρνουμε θέση" όσο αφορά το ένα ή το άλλο ζήτημα σε σχέση με την πανδημία του κορωναϊού, διευκρινίζουμε ότι οι θέσεις του συλλόγου για οποιοδήποτε ζήτημα εκφράζονται από τις ανακοινώσεις/αποφάσεις του ΔΣ και της ΓΣ του συλλόγου. Στο παρόν site ο διαχειριστής αναρτά θέματα που ενδιαφέρουν ή αφορούν την πανεπιστημιακή/επιστημονική κοινότητα στα πλαίσια των παγιωμένων θέσεων και κατευθύνσεων του συλλόγου με στόχο την ενημέρωση και το διάλογο αυτών που το παρακολουθούν.”

Άρα μια απλή ανάρτηση του διαχειριστή της σελίδας στο Facebook του συλλόγου αξιοποιήθηκε από όσους επιχειρούν να πλήξουν τον Σωτήρη Τσιόδρα, κατασκευάζοντας ιστορίες για “πυρ ομαδόν” από ακαδημαϊκούς και άλλες τέτοιες ψευτιές.

Στο κενό πέφτει όπως γίνεται αντιληπτό και αυτή η προσπάθεια απαξίωσης του λοιμωξιολόγου κ. Τσιόδρα, που δίνει καθημερινά μαζί με όλη την ομάδα του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας τεράστιο αγώνα για τον συντονισμό της προσπάθειας περιορισμού της εξάπλωσης του κοροναϊού.
ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα