Ιδιαίτερη εντύπηση προκαλεί η επίθεση της επίσημης εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ στον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Πιο συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα left.gr - ιδιοκτησίας ΣΥΡΙΖΑ και διεύθυνσης από στελέχη της επιλογής του - φιλοξενεί άρθρο του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Κατέ Καζάντη η οποία θεωρεί καθήκον της «να αποδομεί δημόσια» τον Σ.Τσιόδρα.

Μάλιστα, στο εν λόγω άρθρο αφήνονται υπονοούμενα για «πάμπολλες, μικρές και μεγάλες, ιστορίες εκμετάλλευσης και κερδοφορίας», ενώ χαρακτηρίζεται ο Σ.Τσιόδρας «ανθρωπολογικό πρότυπο της κυρίαρχης δεξιάς», λόγω του γεγονότος ότι είναι «ορθόδοξος, πολύτεκνος, ευσυγκίνητος ιεροψάλτης με υποδειγματικό βίο»

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το thepresident.gr, τελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που τους ζητήθηκε να σχολιάσουν το άρθρο, αρκέστηκαν να παραπέμψουν στις δηλώσεις του πρ. υπουργού τους Α.Ξανθού, ο οποίος είχε πει ότι αν βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, πάλι τον Σ.Τσιόδρα θα επέλεγε ως επικεφαλής για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ επιφανείς εκπρόσωποι της Ιατρικής κοινότητας χαρακτήριζαν το άρθρο ως ρατσιστικό, αφού οι «θρησκευτικές επιλογές και η οικογενειακή κατάσταση ενός γιατρού καθίστανται ως επιχειρήματα προκειμένου να αποδομηθεί η προσωπικότητά του».

Παρά τη δυσφορία που επικρατεί σε κύκλους της Κουμουνδούρου για το άρθρο του στελέχους τους Κ. Κοζάντε, μέχρι στιγμής το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν έχει ακόμα εκδώσει κάποια ανακοίνωση προς αποκατάσταση της προσωπικότητας του κ. Τσιόδρα. Σημειώνεται ότι το άρθρο φέρει τον τίτλο: «Ο τοτεμικός χαρακτήρας του Σ. Τσιόδρα και άλλες σκοτεινές ιστορίες»