Στην αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων ακόμη και για τον κοροναϊό κατέφυγε ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο αγαπημένος πρώην υπουργός του Αλέξη Τσίπρα κοινοποίησε στον λογαριασμό του στο Facebook μία «έρευνα» του πανεπιστημίου John's Hopkins για τον κοροναϊό όπου μάλιστα ζητάει από τους χρήστες να δώσουν και τη δέουσα σημασία.

Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα ellinikahoaxes.gr, η έρευνα «δεν δημοσιεύτηκε από το πανεπιστήμιο του Johns Hopkins. Η σελίδα τους η οποία περιέχει πληροφορίες σχετικά με τη νόσο COVID-19 έχει όντως δύο άρθρα με οδηγίες για αποφυγή μόλυνσης, ωστόσο καμία από τις δυο δεν περιλαμβάνει το υπό εξέταση κείμενο».

«Επομένως είναι σαφές ότι δεν έχουμε μετάφραση και αναπαραγωγή από άρθρο του Johns Hopkins, αλλά ένα κείμενο αγνώστου προελεύσεως. Χαρακτηριστικό είναι πως, παρότι αυτή η λίστα περιέχει μεταξύ άλλων πληροφορίες με μηδενική επιστημονική τεκμηρίωση, την είδαμε και στο λογαριασμό του πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη», συμπληρώνουν τα ellinikahoaxes.

20032811