Προβλήματα προκαλεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η στρατηγική που αναπτύσσσει η Κουμουνδούρου σε δεύτερο επίπεδο και πέρα από όσα εμφανίζεται να υποστηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Η στρατηγική αυτή η οποία είναι συντονισμένη, εκφράστηκε τόσο από το άρθρο του Θανάση Καρτερού εναντίον του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, όσο και από τη γενικότερη ρητορική που έχει αναπτυχθεί και συνοψίζεται στη φράση «θα λογαριαστούμε».

Μπορεί η στρατηγική του «ήπιου Τσίπρα-άγριου ΣΥΡΙΖΑ» να είναι συνεννοομένη έτσι ώστε να μπορεί να καλύψει μεγάλο κομμάτι του κόσμου, ωστόσο υπάρχουν και στελέχη τα οποία διαφωνούν. Πρόκειται για τους λεγόμενους «ΠΑΣΟΚογενείς» οι οποίοι βρίσκονται πολύ μακριά από τη λογική «θα λογαριαστούμε» και δυσκολεύονται εν τοις πράγμασι να την εφαρμόσουν.

Αντιπροσωπευτικά της ευρύτερης διχογνωμίας που υπάρχει στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι όσα δήλωσε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Χρήστος Γιαννούλης, μιλώντας στο North 98. «Δεν εκπλήσσει κανέναν ο τρόπος που τοποθετείται ο κ. Καρτερός, αλλά δεν μπορεί αυτό να χρεώνεται κατ` επιλογή σε ένα κόμμα ή στον πρώην πρωθυπουργό» ανέφερε για το άρθρο του πρώην υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου του Μαξίμου ενώ για όσα υποστήριξε η Μυρσίνη Βουνάτσου, είπε με νόημα ότι «δεν αντικατοπτρίζουν τις ανάγκες της κοινωνίας».