«Να μείνουμε σπίτι» ήταν το μήνυμα της Δημάρχου Κερκυραίων και Διαποντίων, Μερόπης Υδραίου, η οποία παρά τις εκκλήσεις της, ήταν αυτή που παρευρέθηκε στην Θεία λειτουργία που τελέστηκε την Κυριακή σε Ιερό Ναό της Κέρκυρας.

Μάλιστα, η λειτουργία μεταδόθηκε ζωντανά από τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, με συνέπεια όλοι όσοι συντονίστηκαν να γίνουν μάρτυρες των όσων συνέβαιναν. Η κυρία Υδραίου πάντως, είχε πρωταγωνιστήσει σε σποτάκι, στο οποίο τόνιζε την αναγκαιότητα να μείνουν οι πάντες στα σπίτια τους.

Η ίδια όμως φρόντισε να δώσει το κακό παράδειγμα.


Την ίδια ώρα, κοινή δικογραφία κατά του Μητροπολίτη Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων Νήσων καθώς κατά της Δημάρχου Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Μεταλληνού, σχημάτισε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας Δ. Λαμπρίδης.

Όπως δήλωσε το βράδυ της Κυριακής θα ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία που προβλέπεται για κάθε πολίτη τόσο για τον Μητροπολίτη, όσο και για τους αιρετούς που ήταν παρόντες κατά τη λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος. Το αυτόφωρο λήγει απόψε (Μ.Δευτέρα).