Το ήθος και την ειλικρίνεια του χαρακτήρα του απέδειξε, για μία ακόμη φορά, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας για τις εξελίξεις στη μάχη απέναντι στον κοροναϊό.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ζήτησε «συγγνώμη» από τους Έλληνες πολίτες για τις δυσάρεστες ειδήσεις που καθημερινά μεταφέρει. Όπως είπε, θα πρέπει να ξεπεράσουμε όλοι μαζί την υγειονομική κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία στη χώρα, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο, προκειμένου να επιστρέψει το χαμόγελο σε όλους μας.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Τσιόδρας αισθάνθηκε την ανάγκη να μιλήσει και για την επιτυχία της στρατηγικής που ακολουθείται απέναντι στη νόσο. Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν μπορούν εκ των προτέρων να είναι βέβαιοι αναφορικά με την πρόοδο των κρουσμάτων και την επιτυχία της εκάστοτε στρατηγικής και, υπό αυτό το πρίσμα, δεν είναι δυνατόν να δοθούν όλες οι αναγκαίες πληροφορίες που ζητάει κάθε φορά να μάθει ο κόσμος.

Σε κάθε περίπτωση, οι αριθμοί των κρουσμάτων που καθημερινά μειώνονται -σήμερα παρουσίασαν αύξηση μόνο επειδή υπήρξε η υγειονομική κρίση στο Κρανίδι- αποδεικνύουν ότι η στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης πετυχαίνει τους στόχους της.