«Δεν υφίσταται κανένα πολιτικό ζήτημα», είπε ο υπουργός Υγείας, ’δωνις Γεωργιάδης, αναφορικά με το βίντεο που παρουσιάζει το Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκο να συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη, κάνοντας λόγο για δικαίωση του Αντώνη Σαμαρά.

Στην τηλεφωνική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για ανοησία του κ. Μπαλτάκου, επισημαίνοντας, ωστόσο ότι «ο κ. Μπαλτάκος είχε πάντα την άποψη ότι πρέπει να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας με τη Χρυσή Αυγή και να ξέρουμε τι γίνεται εκεί πέρα. Στο πλαίσιο αυτής της αντίληψης, ήθελε να το παίζει καλός στον Κασιδιάρη», ανέφερε χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνοντας ότι και ο ίδιος τον είχε δει πολλές φορές να μιλάει με τους χρυσαυγίτες στη Βουλή, κάτι με το οποίο, όπως είπε, διαφωνούσε.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την άποψη ότι ο κ. Κασιδιάρης αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το βίντεο σε αυτή τη χρονική φάση, «για να σώσει το τομάρι του».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης άσκησε έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τρομακτικό ολίσθημά του να ζητάει τις παραιτήσεις του κ. Δένδια και του κ. Αθανασίου.

Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους της ΝΔ, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή. «Ούτε είχαμε, ούτε έχουμε, ούτε μπορεί να έχουμε οποιαδήποτε σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Είναι σφοδρός αντίπαλός μας. Τους σιχαινόμαστε», υπογράμμισε.