Ανεπίτρεπτη γκάφα για κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ. Κλικάκιο βουλευτών του επισκέφθηκε την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία και στην επίσημη ανακοίνωση έγραψαν (τρεις φορές κιόλας) ότι πήγαν στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία! Να σημειώσουμε βέβαια ότι εταιρία που να ονομάζεται Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία δεν υπάρχει καν, οπότε είναι διπλή η γκάφα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδού τι γράφει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου: «Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) πραγματοποίησαν ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β` Αθηνών, Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Γιώργος Τσίπρας, η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Πούλου, και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Ρήγας. Κατά τις συναντήσεις τους με στελέχη της διοίκησης και μέλη του σωματείου εργαζομένων, αφού ενημερώθηκαν για την κατάσταση της εταιρείας (παραγωγικές δυνατότητες, στρατηγικούς στόχους, προγράμματα παραγωγής), συζήτησαν τόσο για την ανάγκη αναβάθμισής της εταιρείας όσο και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει».

Αφού δεν ξέρουν πως λέγεται η εταιρία που επισκέφθηκαν, που να γνωρίζουν βέβαια τα προβλήματά της κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτικά, όπως αναφέρει σε χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών:

1ον. Η ΕΑΒ παρουσίασε κατά το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο του 2019 απόκλιση άνω του 10% (19% και 49,2% αντίστοιχα) στην εκτέλεση του προϋπολογισμού της.

2ον. Από τις Εκθέσεις Ελέγχου των Ανεξάρτητων Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών για τα οικονομικά έτη 2015, 2016, 2017 και 2018 προκύπτει ότι:

α) το σύνολο των Ιδίων Κεφαλαίων της εταιρείας και του Ομίλου καθίστατο αρνητικό και

β) υπήρχε η πιθανότητα η εταιρεία να μην είναι σε θέση να αποπληρώσει μέρος των συμβατικών υποχρεώσεών της.

3ον. Το έτος 2018, είχε ικανοποιηθεί αίτημα της εταιρείας για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με συμψηφισμό ύψους 479 εκατ. ευρώ από καταπτώσεις εγγυήσεων δανείων.

4ον. Η εταιρεία κατέβαλλε παροχές οι οποίες δεν εντάσσονταν στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο.