Η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κατάφερε να ξεχάσει ανοιχτό το μικρόφωνο της στη Βουλή, το απόγευμα της Τετάρτης, την ώρα που διεξάγονταν η μυστική ψηφοφορία για τη διεύρυνση ή μη του κατηγορητηρίου σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Τότε, χτύπησε το κινητό τηλέφωνο της Νάντιας Γιαννακοπούλου, η οποία ήταν και μια από τους ψηφοελεκτές στην ονομαστική μυστική ψηφοφορία. Η ίδια σήκωσε το τηλέφωνο, χωρίς ωστόσο να κλείσει το μικρόφωνο της.

Ως εκ τούτου, τη στιγμή της ψηφοφορίας ακούστηκε να λέει ότι «κάνουν πρότυπο την Πλάκα. Τι μπλέκουν τα πειραματικά με τα πρότυπα;». «Τα έχει κάνει σ…ά. Θα γίνει χαμός, θα την σκίσω. Σε κλείνω γιατί είμαι ψηφολέκτης». Και έκλεισε το κινητό τηλέφωνο της… έχοντας ακουστεί παντού.

Δείτε το απόσπασμα



Κατόπιν, κι ενώ το θέμα μονοπωλούσε τα πηγαδάκια της Βουλής, η κ. Γιαννακοπούλου επισκέφθηκε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για να τους παρουσιάσει τη δική της εκδοχή σε όσα έγιναν. Παραδέχθηκε ότι είχε βάλει στο στόχαστρο την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τη διάταξη που φέρνει προς ψήφιση για τα Πειραματικά Σχολεία και συγκεκριμένα τη Μαράσλειο.

«Παντελώς ανακόλουθη η Νίκη Κεραμέως. Ακούσατε τη ζωντανή κριτική μου. Τα παιδιά μου πηγαίνουν στο Μαράσλειο. Υποβαθμίζει το καλύτερο πειραματικό, το Μαράσλειο. Δεν είναι το ζήτημα το δικό μου το ρουσφέτι. Πονάω το σχολείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λίγο αργότερα, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Νάντια Γιαννακοπούλου ανέφερε τα εξής

«Σήμερα ακούσατε σε ζωντανή σύνδεση τα ..."γαλλικά" μου. Ο "δαίμων" του μικροφώνου είναι αμείλικτος. Εξέφρασα - με ανθρώπινο εκνευρισμό, είναι αλήθεια - την αντίθεσή μου σε ρυθμίσεις της κυρίας Κεραμέως, που δεν φαίνεται να τα έχει καθόλου καλά με το διάλογο. Δεν ήθελα να θίξω πρόσωπα και θεσμούς, όπως ποτέ δεν το έχω κάνει μέχρι και σήμερα. Mea Culpa για το ύφος, όμως για την ουσία : οι απαράδεκτες επιλογές της κυρίας Κεραμέως παραμένουν και θα τις συζητήσουμε στη Βουλή αναλυτικά...».