Το απωτύπωμά του άφησε ο κοροναϊός στην υπογραφή της Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών. 

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών μετά τις υπογραφές έβαλαν τέλος σε έναν πολυετή κύκλο διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Αθήνα και Ρώμη που κρατάει από το 1977, ωστόσο από την σημερινή ιστορικής σημασίας διπλωματική στιγμή δεν έλειψαν τα αυξημένα μέτρα προστασίας για την πανδημία.
5090683

5090682

Δένδιας και Ντι Μάιο εξοπλίστηκαν με μάσκες - ασπίδες ενάντια στον κοροναϊό, ενώ μετά την υπογραφή της Συμφωνίας για λόγους προφύλαξης από τη φονική νόσο δεν υπήρξε η χαρακτηριστική χειραψία ανάμεσα στους δύο ομολόγους.
5090547

Μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο προστατέυτηκε από την πανδημία, με μια ιδιαίτερη υφασμάτινη μπλε μάσκα με επίραμμα στα χρώματα της ιταλικής σημαίας. Αντίθετα ο Νίκος Δένδιας πήρε τα μέτρα του κατά του ιού με μια απλή χειρουργική μασκα. 
5090679

Σε ανάλογο πνεύμα οι συνεργάτες των υπουργών «μασκοφόροι» κι αυτοί απολύμαναν με ευλάβεια τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για την ιστορική υπογραφή, ενώ στον χώρο βρέθηκαν οι εντελώς απαραίτητοι συντελεστές από τις δύο πλευρές. 
5090511