Είναι η πρώτη φορά που υφυπουργός Εξωτερικών πραγματοποιεί προγραμματισμένο κύκλο επαφών με όλους τους επικεφαλής των ελληνικών Πρεσβευτικών και Προξενικών αρχών του εξωτερικού, γεγονός που σχολιάστηκε πολύ θετικά στους κύκλους των στελεχών του υπουργείου.

Οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του κ. Βλάση με τους πάνω από 120 επικεφαλής των διπλωματικών μας αρχών στο εξωτερικό ξεκίνησαν στις 27 Μαΐου και ολοκληρώθηκαν μετά από 5 εβδομάδες καθώς - ούτε λίγο ούτε πολύ – ήταν πάνω από 120! Και όπως πληροφορηθήκαμε οι συνομιλίες μόνο ολιγόλεπτες δεν ήταν, αλλά είχαν βάθος και ουσία. 

Σκοπός του Υφυπουργού Εξωτερικών ήταν να πληροφορηθεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – ειδικά υπό το πρίσμα της πανδημίας – αλλά και να διερευνήσει τα περιθώρια βελτίωσης των προξενικών υπηρεσιών που προσφέρει η χώρα μας στο εξωτερικό καταγράφοντας ταυτόχρονα τις ανάγκες των Ελλήνων της Διασποράς.

Ο κ. Βλάσης συνεχάρη τα στελέχη του Υπουργείου των Εξωτερικών για το έργο τους καθώς αποτελούν το συνδετικό κρίκο της Ελλάδας με τους απόδημους Έλληνες, ενώ φροντίζουν και για την προώθηση των συμφερόντων της χώρας μας ανά τον κόσμο. Στόχος του κ. Βλάση είναι να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το Υπουργείο Εξωτερικών να διευκολύνει και να ενισχύσει το έργο τους.