Aποστομωτική απάντηση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τις αποκαλύψεις για την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης, αλλά και των ΜΜΕ, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.

Απαντώντας, συγκεκριμένα στην κριτική που ασκείται στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου περί «αντιδημοκρατικών διατάξεων» τη χαρακτήρισε «θρασύτατη από εκείνους που συστηματικά αποδόμησαν τους θεσμούς».

«Να μην μιλούν για σχέδια καταστολής όσοι έχει αποδειχθεί ότι εξύφαιναν μηχανορραφίες στα υπόγεια των "μαγαζιών" τους όπως έλεγαν» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης με αφορμή τις αποκαλύψεις από τη μήνυση Καλογρίτσα και το ηχητικό ντοκουμέντο του διάλογου του Σάμπυ Μιωνή με τον Νίκο Παππά.

Και συμπλήρωσε σχετικά με την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα, για την Μεταπολίτευση: «αρκετά με την υποκρισία. Κυβερνήσατε με τον κ. Καμμένο. Είχατε την επιλογή να κυβερνήσετε με άλλα κόμματα και επιλέξατε τους ΑΝΕΛ. Κυβερνήσατε με αυτούς που σας ταίριαζαν. Η απόπειρα να εμφανιστείτε ως κληρονόμος δυνάμεων της Μεταπολίτευσης είναι καταδικασμένη σε αποτυχία».