Από τη γεμάτη ένταση συνεδρίαση της Βουλής (για το νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις και διαδηλώσεις) έχουμε μπόλικο παρασκήνιο, όμως το πιο… ζουμερό παραπολιτικό έρχεται από την αντιπαράθεση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Το απίστευτο σκηνικό έγινε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργό με τον κ. Μητσοτάκη να κάνει αναφορά στον Ρόναλντ Ντουόρκιν. Πιο συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στον Βηματοδότη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δανείστηκε τον τίτλο από ένα βιβλίο του Αμερικανού αυτού στοχαστή, ο οποίος απέρριπτε το ασυμβίβαστο μεταξύ ελευθερίας και ισότητας: «Να πάψουν κάποτε οι αυτόκλητοι υπερασπιστές των συνταγματικών ελευθεριών να τις καταχρώνται εις βάρος των πολιτικών», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Τότε ακούστηκαν φωνές από τα έδρανα των Συριζαίων με τον πρωθυπουργό να λέει «Συγχαρητήρια, υπάρχει ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζει τον Ντουόρκιν. Μπράβο κ. Τσακαλώτε».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ φώναξε: «Εγώ τον έχω διαβάσει, εσύ τον έχεις διαβάσει;»

Ο ενικός που χρησιμοποίησε ενόχλησε πολλούς: «Εδώ είναι Βουλή δεν είναι φροντιστήριο», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Τσακαλώτο του είπε: «Στη Βουλή μιλάμε στον πληθυντικό κ. Τσακαλώτε. Τον ενικό να τον αφήσετε για τις δικές σας εσωτερικές συγκεντρώσεις, όταν τσακώνεστε μεταξύ σας. Εδώ είναι Κοινοβούλιο και θα μάθετε ότι υπάρχουν κανόνες».