Μέτρα πρόληψης για τον κοροναϊό πήραν οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατά την Σύνοδο Κορυφής, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά δια ζώσης μετά από μήνες λόγω της πανδημίας.

Εκτός λοιπόν από τις αποστάσεις ασφαλείας και τα γνωστά σκουντήγματα κοροναϊού την τιμητική της είχε η χρήση μάσκας, με τους αρχηγούς κρατών - μελών της ΕΕ να κάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις ευφάνταστες επιλογές μάσκας προστασίας.

Το Politico.eu θέλησε να κάνει μια ψηφοφοφορία για το ποιος ηγέτες φόρεσε τη μάσκα του καλύτερα και τα αποτελέσματα έδειξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια από τις πρώτες θέσεις, καθώς ο πρωθυπουργός βαθμολογήθηκε με 9/10 για την μάσκα του με το επίραμμα της ελληνικής σημαίας. 

Οι ηγέτες φόρεσαν από απλές χειρουργικές μάσκες, κάποιοι άλλοι κάποιες πιο… ιατρικές και κάποιοι υφασμάτινες. Κάποιοι εκ των ηγετών μάλιστα, είχαν το δικό τους στιλ στη μάσκα, όπως για παράδειγμα ο Ελληνας πρωθυπουργός, ο ιταλός και ο πορτογάλλος ομολόγός του οι οποίοι φόρεσαν μάσκες με τη σημαία της χώρας τους, αλλά και ο Χαβιέ Μπετέλ του Λουξεμβούργου που φόρεσαν μακράν την εντυπωσιακή μάσκα η οποία έγραφε στα Λουξεμβουργιανά Moien, δηλαδή πρωί κάτι σαν το δικό μας «Μέραααα», και απέσπασε το «δεκάρι» του Politico.eu.

Ακολουθούν οι βαθμολογίες όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι στιγμής: 

Σάρλ Μισέλ: 1/10

Σάρλ Μισέλ
Μπόικο Μπορίσοφ: 6/10

Μπόικο Μπορίσοφ
Μέττε Φρεντέρικσεν: 4/10

Μέττε Φρεντέρικσεν
Κυριάκος Μητσοτάκης: 9/10

Κυριάκος Μητσοτάκης
Τζουζέπε Κόντε: 7/10

Τζουζέπε Κόντε

Εμανουέλ Μακρόν: 3/10


Εμανουέλ Μακρόν
Ξαβιέ Μπετέλ: 10/10

Ξαβιέ Μπετέλ

Αντόνιο Κόστα: 5/10

Αντόνιο Κόστα

Ανγκελα Μέρκελ: 6/10


Ανγκελα Μέρκελ
Σόφι Βίλμες: 5/10

Σόφι Βίλμες