Για ακόμα μία φορά κατά την αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσιπρα έκλεψε την παράσταση ο Παύλος Πολάκης. Το παραπάνω έχει ως αποτέλεσμα να έρθει σε ιδιαιτέρως δύσκολη θέση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μέσω της τακτικής της σιωπής συνεχίζει να υποστηρίζει τον βουλευτή Πολάκη.

Τα πράγματα επιδεινώθηκαν όμως, εφόσον η χθεσινή παρέμβαση του Παύλου Πολάκη έλαβε χώρα παρουσία του Αλέξη Τσίπρα. Ο τελευταίος μάλιστα δεν μπήκε καν στη διαδικασία να απευθύνει μήτε ένα νεύμα προς τον βουλευτή ώστε να σταματήσει, ενώ στη συνέχεια, κατά τη δευτερολογία του απέφυγε να τοποθετηθεί επ’ αυτού.

Αμηχανία στον Αλέξη Τσίπρα όμως, προκαλεί και ο καθηγητής Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ο οποίος πριν από έναν μήνα τασσόταν υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ωστόσο μετά την ένταξή του στο think tank τον καταγγέλλει.

Στην κυβέρνηση σημειώνουν πως στην συζήτηση στη Βουλή επιβεβαιώθηκαν οι δύο γραμμές της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στον εμβολιασμό. Από τη μία ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ και από την άλλη ο Παύλος Πολάκης "κλείνει το μάτι" στους ανεμβολίαστους. Παράλληλα, εκφράζουν την απογοήτευση τους για την στάση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος από την στιγμή που ξέσπασε η πανδημία στην χώρα μας δεν έχει υπερψηφίσει κανένα από τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πολιτικό «βαρίδι» ο Πολάκης

Ο Παύλος Πολάκης δείχνει να εξελίσσεται σε πολιτικό «βαρίδι» για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ποτέ μέχρι σήμερα δεν τον έχει αποδοκιμάσει δημόσια όσες φορές και αν τον έφερε σε δύσκολη θέση. Άλλωστε δεν ήταν η πρώτη φορά που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να ακολουθήσει διαφορετική στρατηγική αλλάζοντας την επικοινωνιακή ατζέντα της Κουμουνδούρου, όπως συνέβη με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σηκώσει κατακόρυφα τους αντιπολιτευτικούς τόνους απέναντι στην κυβέρνηση και όμως ο Παύλος Πολάκης επέλεξε εκείνη την ημέρα για να ανακοινώσει πως δεν ξέρει αν θα εμβολιαστεί και θα το αποφάσιζε τον Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβρη. Το γεγονός αυτό άλλαξε το θέμα της πολιτικής αντιπαράθεσης, η κυβέρνηση το εκμεταλλεύτηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε σε θέση απολογούμενου.

Στην κυβέρνηση βάζουν στο ίδιο κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα και τον Παύλο Πολάκη και υπενθυμίζουν μάλιστα πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος που μέσω τηλεοπτικής συνέντευξης πληροφόρησε την κοινή γνώμη πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμβολιάστηκε, δικαιολογώντας ουσιαστικά την μέχρι τότε αρνητικού στάση.

Καμία συναίνεση

Στο Μαξίμου είναι πλέον απολύτως πεπεισμένοι πως δεν πρόκειται να υπάρξει κανενός είδους συναίνεσης με την αξιωματική αντιπολίτευση από την στιγμή που σε ένα κρίσιμο ζήτημα όπως αυτό της υγειονομικής κρίσης η οποία εξακολουθεί να πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί συνεχώς να αποκομίσει πολιτικά οφέλη καταψηφίζοντας όλες τις κυβερνητικές προτάσεις με στόχο τον διχασμό της κοινωνίας.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την φραστική επίθεση που δέχθηκε από τον Παύλο Πολάκη έθεσε τους όρους που ενδεχομένως να μπορούσε να βρεθεί ένας τρόπος συνεννόησης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Αποπέμψτε τον κ. Πολάκη από την Κοινοβουλευτική σας Ομάδα, αποδείξτε έμπρακτα ότι εννοείτε τη συνεννόηση, ότι θα μιλάτε με μία ενιαία γραμμή και ελάτε να ξαναμιλήσουμε μετά για συνεννόηση σε αυτή την αίθουσα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Πυκνώνουν τα "αγκάθια" στην αυλή του Τσίπρα

Δεν είναι όμως μόνο ο Παύλος Πολάκης και η κυβίστηση του Γρηγόρη Γεροτζιάφα που προβληματίζουν τον Αλέξη Τσίπρα. Τις τελευταίες ημέρες επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μια έντονη δημόσια διαμάχη ανάμεσα στον Γιώργο Τσίπρα και τον Δημήτρη Λιάκο. Αφορμή ήταν ένα άρθρο του πρώην υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεση του για τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζοντας πως μπορεί να βάλει σε κίνδυνο το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Η άποψη αυτή προκάλεσε την οργή του Γιώργου Τσίπρα που με ανάρτηση του υποστήριξε πως τέτοιες θέσεις δεν έχουν θέση στον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε "ακόμη και ο Σόιμπλε πιο μετρημένος θα ήταν". Θέση στη διαμάχη πήρε ο Νίκος Μπίστης που με άρθρο του στο tvxs στήριξε τον Δημήτρη Λιάκο, " Άνθρωποι όπως ο Δημήτρης Λιάκος δεν είναι απλώς χρήσιμοι, είναι απαραίτητοι", είπε χαρακτηριστικά και επιτέθηκε στον Γιώργο Τσίπρα. "Φαίνεται ότι δυσαρέστησε η εμφανής πρόθεση του Λιάκου να μπει ένα τέλος στον φαύλο κύκλο που οδηγεί και πάλι στην οδό της χρεοκοπίας".