Αναβάλλονται για αρχές Σεπτεμβρίου, τα σχέδια της κυβέρνησης για ανασχηματισμό καθώς οι πολιτικές εξελίξεις ρίχνουν το βάρος της κυβερνητικής προσπάθειας στην εξωτερική πολιτική και στην αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα.

 Οι στοχευμένες αλλαγές στις οποίες είχε αποφασίσει να προχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν είναι ένα σχέδιο που θα ανατραπεί καθώς άλλαξαν τα δεδομένα, αλλά θα υλοποιηθεί με ολίγη… παράταση. Στο εσωτερικό της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός θέλει να δώσει νέα ώθηση και ανανέωση στο κυβερνητικό του επιτελείο, σε μια προσπάθεια να επιταχύνει το κυβερνητικό έργο, αλλά παράλληλα και να φέρει τις ισορροπίες εκεί που βλέπει ότι υπάρχουν… στραβοπατήματα.

 Τα σενάρια ήθελαν τον ανασχηματισμό να πραγματοποιείται αρχές Αυγούστου, (σ.σ. μετά την 1η Ιουλίου οι διορθωτικές κινήσεις είχε πει και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης), ωστόσο κύκλοι του Μαξίμου σημειώνουν στα parapolitika.gr ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη προς το παρόν προς την κατεύθυνση του κυβερνητικού ανασχηματισμού.

 Ο Αύγουστος για πολλούς είναι ένας… ουδέτερος πολιτικά μήνας που μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κάνει τον αιφνιδιασμό του, ωστόσο, πολλοί εκτιμούν ότι τα ορόσημα θα παραμείνει η ΔΕΘ. Λίγο πριν ή λίγο μετά τα εγκαίνια της Έκθεσης, ο πρωθυπουργός θα ολοκληρώσει τον… διορθρωτικό του σχεδιασμό στην κυβέρνηση.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να επισκεφθεί και την Κρήτη και ίσως εκεί βρει το χρόνο, να κάνει και τις τελευταίες σκέψεις για το κυβερνητικό σχήμα που ετοιμάζει.

Άλλωστε από τον Σεπτέμβρη αναμένεται να ξεκινήσει ένα δύσκολο σε πολλά επίπεδα χρονικό διάστημα και στο Μαξίμου θέλουν η αποτελεσματικότητα να παραμείνει το κύριο χαρακτηριστικό της κυβέρνησης.