Συνέβη πρόσφατα στην Επίδαυρο, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργικού ζεύγους στο αρχαίο θέατρο προκειμένου να παρακολουθήσουν τους Αισχύλειους «Πέρσες». Δεν ανακοινώθηκε όμως αφού δεν συνέφερε κανέναν, εκτός από τους άμεσα εμπλεκόμενους και διαβάζοντας θα καταλάβετε γιατί.

Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν, περπατώντας με το γνωστό ταχύ του βήμα από το πάρκινγκ προς το θέατρο, αντίκρισε αίφνης μπροστά του τον ιδιοκτήτη του αναψυκτηρίου (σς πρώην «Ξενία» ) Γρηγόρη Σχίζα. Αυτοί που τον συνόδευαν δεν τον είχαν ενημερώσει ότι «ο Γρηγόρης νοικιάζει ακόμη τον χώρο» με αποτέλεσμα να μην τον καταλάβει αμέσως, προφανώς επειδή έχει αφήσει γένια αυτή την περίοδο. «Πρόεδρε, δεν θα καταδεχθείς να σε κεράσουμε κάτι;» τον ρώτησε.

Εκείνος κοντοστάθηκε στιγμιαία και αμέσως αναγνώρισε τον παλαιό Νεοδημοκράτη με το «γεμάτο βιβλίο κομματικών ενσήμων». Τον χαιρέτησε αμέσως , λοξοκοίταξε μερικούς και μετά το τέλος της παράστασης πήγε και κάθισε στο εστιατόριο. Φωτογραφήθηκαν, ξεναγήθηκε στην έκθεση των θεατρικών κουστουμιών και σκηνικών, ενώ μπήκε ακόμη και στην κουζίνα όπου συνομίλησε με το προσωπικό ,το οποίο τηρούσε στο ακέραιο τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Είναι γνωστό ότι ο πρωθυπουργός ως γέννημα θρέμμα αυτής της παράταξης διαθέτει γερή μνήμη, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για τους Νεοδημοκράτες που παραμένουν σταθεροί στις επάλξεις.