Αφορμή για να αρχίσουν τις μαχαιριές έψαχναν στον ΣΥΡΙΖΑ με την ανάρτηση του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να ξεχυλίζει το ποτήρι για πολλά από τα στελέχη του κόμματος που διαφωνούν με το νέο θρησκευτικό του προφίλ.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε ανήμερα της Παναγίας μία ανάρτηση που έδειχνε ένα εντελώς διαφορετικό προφίλ από αυτό που είχαν συνηθίσει μέχρι σήμερα οι υποστηρικτές του, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν έριδες στον κομματικό μηχανισμό.

«Ο λαός μας τιμά σήμερα την Παναγία. Την Aνύμφευτη Nύμφη, την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Ελεούσα, τη Γιάτρισσα, τη Θαλασσινή, την Παρηγορήτρα. Τη Μάνα που προστατεύει τους αδύναμους και σκέπει τους αδικημένους. Που συγχωρεί και δεν τιμωρεί, και το όνομά της βρίσκεται στα χείλη όσων αισθάνονται ότι έχουν την ανάγκη της» έγραψε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας στην ανάρτησή του, ανήμερα της Παναγίας, προκαλώντας αμηχανία και αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο twitter έγινε χαμός από τα ειρωνικά σχόλια (δείτε εδώ) ενώ ορισμένοι ανήρτησαν φωτοσόπ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να φοράει καλυμμαύχι και ράσα, ενώ αρκετοί θεώρησαν υποκριτικό ένας κατά δήλωσή του άθεος πολιτικός να προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις, όταν είναι στην αντιπολίτευση. Κάποιοι τον χαρακτήρισαν ψηφοθήρα

Πρώτος στη... μάχη για την υπεράσπιση του Τσίπρα ήταν ο πρώην στρατηγικός του σύμβουλος, Νίκος Καρανίκας, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook επιτίθεται στους επικριτές του Αλέξη Τσίπρα, κάνει λόγο για «αστείες υπάρξεις εντός ΣΥΡΙΖΑ», γράφοντας σε τόνο ειρωνικό και εχθρικό προς όσους τόλμησαν να πάνε κόντρα στον πρόεδρο του κόμματος.

«Αντικοινωνικός αθεΐσμός», «αμόρφωτος και κομπλεξικός μηδενισμός», «θα τις/τους έλεγα ότι είναι καλύτερα να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ» είναι μερικές μόνο από τις εκφράσεις που επιλέγει ο Νίκος Καρανίκας για να απευθυνθεί στους συντρόφους του, ενώ ανήρτησε και φωτό του Άρη Βελουχιώτη, δίπλα σε ιερωμένο, για να δώσει ...βαρύτητα στα λεγόμενά του.

Μετά τα σχόλια που έγιναν στις αναρτήσεις του, ο Νίκος Καρανίκας δεν σταμάτησε εκεί και συνέχισε ανένδοτος την επίθεση στους «αμόρφωτους, ανιστόρητους, μηδενιστές, σεχταριστές, αριστεριστές του ΣΥΡΙΖΑ».

Πάντως και ο ίδιος δεν ξέφυγε από τους υποστηρικτές του κόμματος που του απάντησαν στις αναρτήσεις του με αιχμηρό ύφος.

Καταγραφη


Αναλυτικά η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

Ο λαός μας τιμά σήμερα την Παναγία. Την Aνύμφευτη Nύμφη, την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Ελεούσα, τη Γιάτρισσα, τη Θαλασσινή, την Παρηγορήτρα. Τη Μάνα που προστατεύει τους αδύναμους και σκέπει τους αδικημένους. Που συγχωρεί και δεν τιμωρεί, και το όνομά της βρίσκεται στα χείλη όσων αισθάνονται ότι έχουν την ανάγκη της.

Στις σκοτεινές μέρες που περνάμε, με την υγειονομική και την οικονομική κρίση, αλλά και με τις τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της πατρίδας μας, χρειαζόμαστε όλες και όλοι το κουράγιο, την ελπίδα, το φως, που η πίστη καθενός, αλλά και ο σεβασμός στην πίστη καθενός, στις παραδόσεις και στη λαϊκή ψυχή, μπορούν να προσφέρουν.

Χρόνια πολλά στις απανταχού Ελληνίδες, χρόνια πολλά στους απανταχού Έλληνες!