Στον διευθυντή της Αυγής, Σπύρο Ραπανάκη, επιτέθηκε μέσω social media ο πρώην συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας, με αφορμή μια χιουμοριστική ανάρτηση του τελευταίου για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δημοσιογράφος πρότεινε για πρόεδρο τον Βασίλη Σπανούλη, ενώ στην τελευταία παράγραφο του κειμένου του εξηγούσε ότι αναφερόταν στην εθνική Ελλάδος. Ο Νίκος Καρανίκας έκανε λόγο για «αλητεία» και «δυσοσμία μίας διεύθυνσης με το άρωμα του χιούμορ».

«Αυτό το υποκείμενο διευθύνει με τα λεφτά μας (να μην το ξεχνάει) την ιστορική εφημερίδα Αυγή. Δεν τον εκλέξαμε ούτε εμείς ούτε ο οργανισμός που δουλεύει. Έγινε διευθυντής με παρέμβαση του Τσιπρα αν δεν κάνω λάθος», επισημαίνει ο Νίκος Καρανίκας. Μάλιστα, ζητά και την παρέμβαση του κόμματος που «θυμίζει ασθενή σε κώμα», καθώς όπως λέει «η ηθική και δημοσιογραφική ποταπότητα αυτού του ατόμου συμβαδίζει με την Αυγή δυστυχώς λόγω της ιδιότητας του».

Επιπλέον, ο κ. Καρανίκας κατηγορεί τη διεύθυνση του εντύπου ότι οδηγεί την εφημερίδα σε κλείσιμο «και είναι η πρώτη φορά που με ευχαριστεί και δεν λυπάμαι», με την εξαίρεση των πραγματικών δημοσιογράφων που θα πρέπει να ψάξουν να βρουν δουλειά. «Τουλάχιστον δεν θα ζέχνει το περιβάλλον μας από τα σκουπίδια», επισημαίνει. Στο τέλος ο Νίκος Καρανίκας κλείνει με υστερόγραφο: «ΥΓ. Τα 1000 Φύλα που πουλάει δεν θα λείψουν σε κανέναν σοβαρό άνθρωπο».

Η ανάρτηση