Την προηγούμενη εβδομάδα γράφαμε για τους «πρασινοπολάκηδες» του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία έχουν προσχωρήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δίνουν ρεσιτάλ επιθετικότητας στα social media εναντίον όσων «αμφισβητήσουν» τον Αλ. Τσίπρα ή θίξουν τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Μάλιστα, είχαμε επισημάνει στο Secret, πως έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο και την ομάδα των «53+», που σε πολλά θέματα εκφράζουν μια διαφορετική αντίληψη από αυτήν που επιχειρεί να επιβάλει ως ενιαία γραμμή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακόμα ένας λόγος για τον οποίο πολεμούν με νύχια και με δόντια τον Ευκλ. Τσακαλώτο είναι επειδή στέκεται εμπόδιο στο σχέδιο του Αλ. Τσίπρα για οργανωτική και ιδεολογικοπολιτική «ΠΑΣΟΚοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι «εχθροπραξίες» μεταξύ των «πρασινοπολάκηδων» και της ομάδας των «53+» κορυφώθηκαν στις αρχές της εβδομάδας, με αφορμή την παρέμβαση των τελευταίων για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Στο κείμενό τους οι «53+» άφηναν αιχμές εναντίον των «μαξιμαλιστών» του ΣΥΡΙΖΑ, φωτογραφίζοντας ως «εθνικιστές» πολλά πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κυρίως αυτούς που όσο ήταν στο Κίνημα ήταν καταγεγραμμένοι στις ομάδες του Α. Τσοχατζόπουλου και του Γ. Αρσένη