Η εμπλοκή του Αλέξανδρου Νικολαΐδη στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν για πολλούς αναμενόμενη καθώς ο Αλέξης Τσίπρας είχε εκτιμήσει πέρα από τις απόψεις και την συμπεριφορά του την αποφατική του στάση στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών καθώς την εποχή που συζητείτο το θέμα ο Ολυμπιονίκης δεν είχε περάσει και λίγα από όσους συντοπίτες του θεωρούσαν ότι δεν πρέπει να προχωρήσει αυτή η συμφωνία.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι εκείνη την ταραγμένη περίοδο , ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης είχε δεχθεί πιέσεις με αποκορύφωμα το γεγονός ότι πολίτες από το Μαυροβούνι Πέλλας είχαν μαζέψει υπογραφές προκειμένου να αφαιρεθεί το όνομα του Ολυμπιονίκη από το δημοτικό στάδιο στη Σκύδρα.

Ακόμα ο ίδιος ο αθλητής είχε καταγγείλει, ότι άγνωστοι είχαν σπάσει με βαριοπούλες την τζαμαρία ενός αθλητικού συλλόγου συγγενικού του προσώπου στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

Ο Αλέξανδρος Νικολαίδης είχε ξεκαθαρίσει ωστόσο ότι για κανέναν λόγο δεν θα άλλαζε την άποψη του. «Η αστυνομία έχει αναλάβει την υπόθεση και της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη είχε πει. Σε ό,τι αφορά αυτούς, θα ήθελα να τους πω, ότι δεν αλλάζει για εμένα κάτι. Αν πίστεψαν έστω και μια στιγμή ότι θα αλλάξει, μάλλον δεν έχουν διαβάσει την πορεία μου ως αθλητή», είχε πει χαρακτηριστικά .

Η στάση του εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και γι αυτό του έκανε πρόταση να ενταχθεί στους υποψηφίους του ευρωψηφοδέλτιου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξανδρος Νικολαίδης είναι πάντως πιστός ακόλουθος των κοινωνικών μέσων δικτύωσης και δεν διστάζει να αντιπαρατεθεί με ευπρέπεια με τους πολιτικούς του αντιπάλους .