Στην Αθήνα φτάνει απόψε η γνωστή βρετανίδα συγγραφέας, Βικτόρια Χίσλοπ, που τρέφει μεγάλη αγάπη και θαυμασμό για την χώρα μας.

Στην Ελλάδα έγινε διάσημη από το βιβλίο και την ομώνυμη σειρά του MEGA «Το Νησί», τη συνέχεια του οποίου ήδη συγγράφει.

Αύριο στις 12 το μεσημέρι θα της απονεμηθεί επισήμως στο Υπουργείο Εσωτερικών η ελληνική ιθαγένεια. Μάλιστα, στη μικρή αυτή τελετή επρόκειτο να είναι παρών ο Τάκης Θεοδωρικάκος, αλλά οι γιατροί του συνέστησαν μετά τις έντονες ενοχλήσεις που αισθάνθηκε σήμερα, να παραμείνει στο σπίτι του για μερικές ημέρες.

Έτσι, την απονομή της ιθαγένειας θα κάνει αύριο ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Νάσος Μπαλέρμπας.

Η Βικτόρια Χίσλοπ έλαβε τιμητικά την ελληνική ιθαγένεια για την παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας και την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού. Μάλιστα η είδηση της γνωστοποιήθηκε μέσω τηλεφώνου από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ήταν μια κανονική μέρα και χτύπησε το κινητό μου, το οποίο δεν πολυχρησιμοποιώ στην Αγγλία, συνήθως είναι στην κουζίνα», είχε δηλώσει η ίδια στα τέλη Ιουλίου μιλώντας στην ΕΡΤ. «Άκουσα μια φωνή και μου είπε ότι έχει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας! Περίμενα ένα λεπτό, δεν ήμουν αγχωμένη, απλά δεν πίστευα ότι συμβαίνει αυτό. Και ξαφνικά άκουσα τη φωνή του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Αμέσως μετά την επίσημη υπογραφή για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, η Βικτόρια Χίσλοπ θα γίνει δεκτή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα την ευχαριστήσει για την προσφορά της στην προβολή της χώρας μας διεθνώς.