Συνεχώς ανοικτές θα παρεμένουν πλέον - για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρόνια - οι πόρτες στην αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι ο χώρος θα πρέπει συνεχώς να αερίζεται, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας του κορονοϊού, κάτι που έχουν συστήσει άλλωστε και οι υγειονομικές υπηρεσίες του Μεγάρου.

Να σημειωθεί ότι η ιστορική αίθουσα διαθέτει τέσσερις εισόδους, τρεις πλαϊνές και μια ακριβώς πίσω από την έδρα από την οποία μπαίνει ο πρωθυπουργός, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και οι υψηλοί καλεσμένοι σε περιπτώσεις ειδικών συνεδριάσεων και τελετών.

Σε κάθε μια εξ αυτών εννοείται πως υπάρχει φύλαξη από άνδρες της ΥΑΒΕ (Υπηρεσίας Ασφαλείας Βουλής των Ελλήνων) προκειμένου να ελέγχεται ποιος μπαίνει. Οι βουλευτές πριν αφεθούν ανοικτές οι πόρτες για να εισέλθουν, σάρωναν κάθε φορά στο ειδικό μηχάνημα της εισόδου την κάρτα ασφαλείας που έχουν προμηθευτεί από τις πρώτες ημέρες της ορκωμοσίας τους.