Στην αγωνία της κυβέρνησης να απεγκλωβιστεί από τα θέματα της επικαιρότητας τα οποία «επιβαρύνουν την κατάσταση για το Μαξίμου» αποδίδουν την… ιστορία  με τον Πολάκη τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υποστηρίζουν μάλιστα ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης «να στήσει άλλη μια ιστορία με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στο κενό», καθώς «ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, έδωσε χθες κανονικά τον λόγο στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει την ομιλία του από εκεί που τον είχαν διακόψει όταν αναφέρθηκε στο σκάνδαλο της Novartis».

«Αντιμέτωπος με τη φθορά»

Παράλληλα, τις τελευταίες ώρες ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μεταξύ άλλων, στην Κουμουνδούρου τονίζουν: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται αντιμέτωπος όχι μόνο με την κοινοβουλευτική απομόνωση, αλλά και με την ραγδαία και εντεινόμενη φθορά του, η οποία οφείλεται σε όλα τα μείζονα θέματα που έχει κληθεί να διαχειριστεί και για τα οποία βρέθηκε απολογούμενος στη Βουλή επί τρεις ημέρες: Για την δίχως τέλος υγειονομική τραγωδία που ζει η χώρα με την πανδημία με ρεκόρ απωλειών και πλήρη κατάρρευση του ΕΣΥ, για το κύμα ακρίβειας και τη μείωση του εισοδήματος των πολιτών που αντί να αντιμετωπίζουν επιταχύνουν με τις πολιτικές τους, για το επιτελικό χάος που έχει επιφέρει σε όποια φυσική καταστροφή έχει κληθεί να διαχειριστεί με τελευταίο παράδειγμα το μπάχαλο με το χιονιά. Ακόμα και για την υπόθεση Φουρθιώτη».

«Ραγδαία πτώση»

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου αναφέρονται και στα αποτελέσματα της δημοσκόπηση της Pulse- για τον ΣΚΑΙ- λέγοντας ότι  «επιβεβαιώνει όχι μόνο την ραγδαία πτώση της ΝΔ μέσα σε δύο μήνες -από την τελευταία μέτρηση της ίδιας εταιρείας- αλλά πως τα ανόητα σενάρια περί αυτοδυναμίας που διακινεί ο κ. Μητσοτάκης αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός. Η ραγδαία κυβερνητική φθορά και οι συντριπτικά περισσότερες αρνητικές γνώμες για τις επιδόσεις της κυβέρνησης -72% αρνητικές γνώμες για την διαχείριση της κακοκαιρίας- αποτελούν κόλαφο για το Μέγαρο Μαξίμου», υποστηρίζουν χαρακτηριστικά.

«Περιμένουμε»

Σχολιάζοντας τα σενάρια περί ανασχηματισμού της κυβέρνησης, στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι  ο κ. Μητσοτάκης για να διασκεδάσει επικοινωνιακά τις εντυπώσεις θα επιχειρήσει-μέσα σε έξι μήνες από τον προηγούμενο ανασχηματισμό-νέο ανασχηματισμό, πιθανόν προεκλογικού χαρακτήρα. « Ότι και να κάνει βέβαια, οι πολίτες πλέον έχουν καταλάβει πως το πρόβλημα δεν είναι οι επιτελείς του, αλλά ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που έχει αποτύχει παντού», τονίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν: «Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε εάν στον ανασχηματισμό θα αντικαταστήσει υπουργούς που κάλυψε πλήρως προχθές, όπως ο κ. Στυλιανίδης και ο κ. Γεραπετρίτης».