Δείπνο προς τιμήν του Αμερικάνου υπουργού Εξωτερικών Μαικ Πομπέο θα καταθέσει απόψε στην οικία της οικογένειας Μητσοτάκη, ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Κατά κοινή παραδοχή η παρουσία του επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας στα Χανιά, αποτελεί μια σημαντική κίνηση στην διπλωματική σκακιέρα, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα στην Τουρκική πλευρά. Το δείπνο που θα παραθέσει στον κ. Πομπέο ο πρωθυπυργος Κυριάκος Μητσοτάκης στο σπιτι του στο Ακρωτηρι, ήδη έχει αρχίσει να δημιουργεί πολλαπλασιαστές. Μάλιστα καλά ενημερωμένες πηγές δεν αποκλείαν εκτός από το δείπνο, ο Αμερικανός αξιωματούχος να διανυκτερεύσει στην οικία Μητσοτάκη, στέλνοντας με τον τρόπο αυτό ακόμη πιο ισχυρό μήνυμα.

Το θέμα της διανυκτέρευσης Πομπέο στο σπιτι του έλληνα πρωθυπουργού έχει συζητηθεί χωρίς ωστόσο και για λόγους ασφαλείας να έχει ανακοινωθεί κάτι επισήμως.

Ο Μάικ Πομπέο έφθασε χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη και στις 10πμ θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ενώ στη συνέχεια θα υπογραφεί διμερής συμφωνία για την επιστήμη και την τεχνολογία.

Μετά τη Θεσσαλονίκη, ο Αμερικανός υπουργός θα μεταβεί στην Κρήτη, όπου θα φιλοξενηθεί στο σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι και απόψε το βράδυ θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του κ. Πομπέο, υπογραμμίζοντας τη στενή προσωπική τους σχέση. Ο πρωθυπουργός διατηρεί στενή προσωπική σχέση με τον κ. Πομπέο από πέρυσι τον Οκτώβριο, όταν είχε επισκεφθεί την Αθήνα και είχαν πέρασε αρκετές ώρες μαζί πέραν του επίσημου προγράμματος.

Την Τρίτη θα επισκεφθούν μαζί τη Ναυτική Βάση της Σούδας δίνοντας ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες καθώς υπογραμμίζει τη στρατηγική σχέση με τις ΗΠΑ, η οποία επισφραγίστηκε και με την ανανέωση της διευρυμένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας.