Το parapolitika.gr σας ενημέρωσε εγκαίρως για την δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου για τιον Χρήστο Σταϊκούρα μετά την ατάκα του υπουργού Οικονμικών ότι η ελληνική Οικονομία αντέχει ένα δεύτερο lockdown.

Ο λόγος δεν ήταν άλλος από το γεγονός ότι δεν προϋπήρξε συνεννόηση μεταξύ των δύο πλευρών για μια τόσο σημαντική τοποθέτηση, η οποία επί της ουσίας ερχόταν σε μερική αντίθεση με την ρητορική του πρωθυπουργού περί ανάγκης αποφυγής της συγκεκριμέννης προοπτικής, τις συνέπειες της οποίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτυπώνει ιδιαιτέρως γλαφυρά σε κάθε ευκαιρία.

«Τα καθολικά μέτρα μπορεί να φαίνονται απλά. Και, όντως, ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικά στην πρώτη φάση της πανδημίας. Μεσοπρόθεσμα, όμως, φέρνουν τραγικές επιπτώσεις στην οικονομία και μεγάλες αδικίες στην κοινωνία. Ξέρουμε ότι παγώνοντας όλες τις δραστηριότητες η μετάδοση του ιού περιορίζεται.  Ήταν το δίδαγμα της Άνοιξης, μας κόστισε όμως πάρα πολύ. "Lockdown" σημαίνει κλειστές επιχειρήσεις και ανεργία. Λιγότερα δημόσια έσοδα και μεγάλη ύφεση», είχε πει χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε σχετικά.